SON MÜHÜR-KAZİM BOZKURT/İzmir’in ve Türkiye gündeminin oldukça yoğun bir hafta geçirdiğini belirten Kandemir Medya Genel Yayın Yönetmeni Macit Sefiloğlu, birçok etkinliğin yanı sıra, sorun ağırlıklı bir hafta olduğunu belirtti. Ülkenin bir numaralı gündeminin erken seçim olduğunu dile getiren Sefiloğlu, “Muhalefet erken seçim için bastırıyor. İki muhalefet partisi lideri, Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener, ülkeyi sokak sokak, esnaf esnaf dolaşıyor. CHP Lideri Kılıçdaroğlu İzmir’e geliyor, çeşitli açılışlar ve etkinliklere katılacak. Dün konuğumuz olan TÜLOV Başkanı Prof. Dr. Nurettin Demir’in de programına eşlik edecek. Meral Akşener de gelecekti fakat son anda iptal edildi” dedi.

Erken seçim

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun, İzmir’de çeşitli programlara katılacağını ifade eden Sefiloğlu, erken seçim gündemi hakkında şunları söyledi:

“Yerel yönetimlerle CHP, erken seçimde şansını yükseltiyor. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yurt dışı ağırlıklı programıyla ABD’ye gitti. Onlarda açıklama olmamasına karşın ya olursa diye hazırlanıyorlar. Muhalefetin muhalefet olmasının en büyük gerekçesi, toplumsal talebi dile getirmektir. Fiyat artışları, üniversiteli gençlerin barınma ihtiyacı gibi. Vatandaş açısından vahim”

“Gençlik ve Spor Bakanlığı, yurt artışını söylüyor, peki öğrenci artışı”

Üniversiteli gençlerin barınma problemi, ülkenin gündemi oldu. İzmir’de, çeşitli ilçelerin barınma sorununa çözümler yarattığını söyleyen Sefiloğlu, belediyelerin kendilerine ait olan tesisleri yurda dönüştürerek açma kararının ardından, en büyük hamleyi İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığını vurguladı. Sefiloğlu, “Büyükşehir, iki büyük binayı kiraladıkalrını duyurdu. Örnekköy’de tesis tahsis edecekler. Daha önemlisi, yurttaş havuzu oluşturacaklar. İki, üç adımlı çözüm yaratmaya çalışıyorlar. Ankara ve İstanbul da çeşitli adımlar atıyor. Kapsayacağı öğrenci sayısı çok fazla. Gençlikve Spor Bakanlığı, yurt kapasitelerinin beş kat arttığını ifade etse de, artan öğrenci sayısını söylemiyor. Yurt beş kat arttıysa öğrenci elli kat arttı. Her yere üniversite açtılar ama alt yapısını oluşturmadan. Bunun yerel yönetimlerin geçici çözümleriyle düzeleceğini düşünmüyorum, devletin kalıcı çözümlerine ihtiyacımız var. Elinde Maliye Bakanlığı, denetim var. Fahiş artışlar bu anlamda da denetlenebilir” şeklinde konuştu.

“Gazetecinin en ufak davranışı, ağrı biçimde cezalandırılıyor”

Sefiloğlu, gazeteci Süleyman Gençel’in evinden polis denetiminde gözaltına alınmasını şu sözlerle değerlendirdi:

“Birçok gazeteci arkadaşımız, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanımız Dilek Gappi oraya gelip destekte bulundular. Süleyman Gençel, benim de uzun zamandır tanıdığım, birlikte çalıştığım bir arkadaşım. Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Nükhet Hotar tarafından şikayet edilmiş, bir tweet yüzünden. Basit düzeyde dava açılıp karar verilecek bir olayı, evden polis zimmetiyle alıp akşam altı buçuğa kadar süren bir sürece dönüştürdüler. Savcı hanım tutuklama istedi, tweet içinde geçen bir sözcüğün cinsel saldırı olduğuna yönelik bir iddiası var. Mahkeme, bunun öyle bir kapsama girmeyeceğini, olsa olsa hakaret oalbileceğini söyledi. Süleyman’a yönelik fiziki bir saldırı da olmuştu. Bir mafya tetikçisi Arjantin’e kaçıp, ‘Beni Nükhet Hotar azmettirdi’ diyerek videolu olarak anlatmıştı. Polis kayıtları yok, kameralar yok edildi. Gazetecinin en ufak bir davranışı, ağır bir biçimde cezalandırılıyor. Sıkı yönetim askeri mahkemelerini de izledim. O adli yargılamalardan daha kötü bir dönemdeyiz”

Zeki Müren, İzmir’de anılıyor

Ölümünün üzerinden 25 yıl geçen “Sanat Güneşi” İzmir’de anılıyor. Sefiloğlu, Zeki Müren’in bu ülkenin çok önemli bir değeri olduğunu, yalnızca şarkı ve besteyle değil, her anlamda değerli olduğunun altını çizdi. Zeki Müren’in,Tüm malvarlığını Türkiye Eğitim Vakfı’na bağışladığını söyleyen Sefiloğlu, “Bu yıl sayılarına baktım, 3 bin 638 kişi yararlanmış. Mehmetçik Vakfı’nı söylemiyorum bile, yaşarken çok destek vermişti” sözlerini kullandı.

Editör: TE Bilişim