CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Aydın'da kendini Menderes ile kıyasladığını söyledi. Öztrak, "Erdoğan; Menderes’le kendini kıyaslayarak, rahmetli Menderes'e büyük ayıp etmiştir. Erdoğan, Menderes'in kesip attığı tırnak olamaz" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu.

"Gündemimizin en önemli maddesi; Yurdumuzun dört bir yanından yükselen, işsizlik ve açlık feryatlarıydı" diyen Öztrak'ın açıklamalarının ilgili kısmı şöyle:

"Bunu Aydın’da bir defa daha gördük. Erdoğan Aydın’da çıktı kendisini, Rahmetli Adnan Menderes ile mukayese etmeye kalktı. O Menderes ki, kendisi Başbakanken, ticarete atılmak isteyen oğluna, “Ticaret yaptığında alıp sattığın ben olurum. Ben Başbakan olduğum müddetçe, senin ticaret yapmana müsaade etmem” diyecek kadar, Hassas. Nüfuz ticaretine izin vermeyecek kadar, Ciddi bir devlet adamıydı. Erdoğan ise, 'Tüccar siyaset yapacağız' diyerek, 2003’te göreve başlamıştı. Elindeki bir yüzükle yola çıkıp, Yolda, evlatlarının aldığı gemilere, 'Gemicik' dedi. Rüşvetten aklanmayan bakan müsveddelerini, bu ülkenin büyükelçisi yaptı. Bugün de Milletin vergileriyle yapılan ve bakılan saraylarda yaşıyor. Erdoğan; Menderes’le kendini kıyaslayarak, Rahmetli Menderese büyük ayıp etmiştir. Erdoğan, Menderes'in kesip attığı tırnak olamaz."

Editör: TE Bilişim