EYT’liler kimlerdir?

EYT Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Avcı, 4447 nolu yasanın ne olduğunu anlattı. Bu yasa ile insanların emeklilik yaşının 1 ile 17 yıl arası ötelendiğini söyleyen Avcı, bir sürü insanın bu konudan mağdur olduğunu söyledi.

EYT Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Avcı, şunları söyledi:

“08.09.1999 yılından önce sigortaya girmiş olan, yani sosyal sigortalar kurumuna girip sigorta kartını alan herkesi kapsıyor.  08.09.1999 yılında çıkarılan 4447 nolu bir yasa ile insanlarımızın emeklilik yaşları 1 ile 17 yıl arası ötelendi. Bu da anayasada yasaların geriye işletilemeyeceği hükmü varken, sadece ve sadece bizimle ilgili halkı mağdur eden, geleceğine kilit koyan bir zulüm yasasıdır bu. Biz de bunun mücadelesini veriyoruz. Yaklaşık 10 yıldır bu mücadelenin içerisindeyim. 5 yıl beklediğim süre içerisinde girmiştim. Emekliyim şu anda ve bu maaş bağlama oranları dediğimiz oranlarla ilgili de en büyük mağduriyeti yaşayanlardan biri de benim. Bunun için bu davadan sonuç alana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.”

Süper Emeklilik

EYT Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Avcı, geçmiş hükümetin uyguladığı süper emeklilik, kıyak emeklilik uygulamasının sancılarını şu an bizler çekiyoruz dedi. 

“Daha önceki hükümetlerin yapmış olduğu süper emeklilik, kıyak emeklilik adı altında insanları 36 yaşında, 38 yaşında emekli etmelerinin sonucunda ülke ekonomisine verilen bir zarar var. Ama burada yasaların bize vermiş olduğu bir hak var. O hakkı kullanmak için sahalardayız. Biz sigortaya gittiğimiz zaman herhangi bir devlet yetkilisi bize bu kıyağı yapmadı ya da seçim vaadiyle verilen bir hak da değil bu. Anayasanın bize vermiş olduğu bir hak. Bununla beraber bir de insanların emekli maaşlarını düşürecek olan 2008 yılında çıkarılmış 5510 sayılı bir kanun var.”

Kimse Hakkımızı Çalmaya Kalkmasın

EYT Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Avcı, ekonomik şartlardan ötürü zaten çok erken yaşta çalışmak zorunda kaldığını anlattı. Avcı, o dönemler sosyal bir devlet olarak bize sahip çıkmayanlar 45 yaşından sonra karşımızda durmasın dedi.

EYT Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Avcı, sözlerine şöyle devam etti:

"Ben zaten ailenin ekonomik durumunun kötü olmasından kaynaklı 11-12 yaşlarında çalışmaya başlamışım. Ama ben o yaşta çırak olarak çalışırken bir tane deflet yetkilisinin yanımıza geldiğini görmedim. Sen git okulunu oku biz sosyal bir devlet olarak senin haklarını koruyacağız demedi. Şimdi 45 yaşında hayatın bütün zorluğunu yaşayan bizler, o yaşam şartları altında, 30-35 yıllık bir iş hayatının sonunda kalkıp geriye baktığımız zaman bütün o faturayı zaten 40’ın üzerine çıktığınızda fiziksel ve ruhsal olarak ödüyorsunuz.  Bizim o çocuk çağlarımızda yanımızda durmayan adamların 45 yaşından sonra karşımızda durmalarını kabul etmiyoruz. Biz EYT’liler olarak bu ülkenin mozaiğiyiz, bu ülkenin topraklarında tırnak izimiz ve alın terimiz var. Kimse bizim emeğimizi, hakkımızı çalmaya kalkmasın." 

Kimse Gücümüzü Sınamasın

EYT Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Avcı, çok fazla EYT’li olduğunu söyleyerek “Biz muhalefeti iktidar, iktidarı muhalefet yapacak güce geldik” dedi. 4 milyon 800 bin EYT’li olduğunu söyleyen Avcı, emeklilik hakkımızı istiyoruz çağrısında bulundu.

EYT Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Avcı, sözlerine şöyle devam etti:

Biz iktidarı muhalefet, muhalefeti iktidar yapacak bir güce geldik. Kimse gücümüzü sınamasın. Biz bu ülkenin hukuk ve adalet çerçevesi içinde bu ülkeye hizmet edeceğiz ve bu ülkenin de geleceğiyle ilgili kararlarda biz de söz sahibi olacağız. İyi kadroların bu ülkeyi yönetmesini istiyoruz. Hep bizden gitmesin. Birazcık da aynaya bakasınlar. Şu anda 4 milyon 800 bin küsur EYT’li var. Bu zamana kadar bizler hep seçimin malzemesi olarak görüldük. İktidar ve muhalefet açısından. Ama kimse bizim aklımızı sınamasın. Kimsenin geleceği için çalışmadım ben, kendi geleceğim için çalıştım. Bu herkes için geçerli. Biz birlik olduk, sokaklarda broşür dağıtırken milyonları bir araya getiren bir federasyon haline geldik. Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın dediği gibi “Birlikten kuvvet doğar” diyerek çıktık biz bu yola. Biz artık kimseden masal dinlemek istemiyoruz. Bu maliyet hesabını yapacak olanlar kendilerini yapsınlar bize sormasınlar. Mağduriyetin çözümü de maliyet hesabı da bizi yönetenlere düşer. Bugün bizim emeklilik için verdiğimiz primler hesaplanmış olsa 1 trilyon 600 milyarın üzerin de bir rakam çıkıyor ortaya. Biz yatırmış olduğumuz primlerin karşılığı olan emeklilik hakkımızı istiyoruz. 

Geçmişin Hatalarını Şimdiki Devlet Ödemek Zorundadır

4 milyon 800 bin EYT’li olduğunu söyleyen EYT Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Avcı, aile de sayılırsa 20 milyonu aşkın bir kitlenin olduğunu söyledi ve devlette devamlılık esastır diyerek şimdiki hükümetin geçmişin hatalarını üstlenmesi gerektiğini söyledi.

“Devlet bize gençsin diyor, işverene gidiyoruz yaşlısınız diyor. Tezatlığa bakın. Bize kim sahip çıkacak? Çoluğumuz çocuğumuza bakmamız gereken çağda bize sahip çıkmayan siyasi iradelerin bizimle seçim dönemlerimizde duygular5ımızai, akıllarımıza oynama hakkı yoktur. Biz şu anda o 4 milyon 800 bin dediğimiz noktada ortalama iki çocuğu da kattığımız zaman 20 milyonu aşkın bir kitleye biz hakim bir oluşumuz. Devlette devamlılık esastır diyorlarsa geçmişin hatalarını da şimdiki devlet üstlenmek zorundadır.” 

Editör: TE Bilişim