Kadıköy'de esnaf ile zabıta arasında kaldırım işgali gerekçesiyle gerginlik yaşandı. Yaşanan arbedede Ayhan Kütük adlı esnaf yaralandı. 

''Bu Şekilde Benim Malımı Alamazsın''
 

Kadıköy'de kafe işleten Nihal Düzkesen, "Dışardan sesler gelmeye başladı. Dışarı bir çıktım, zorla masalarımızı sandalyelerimizi alıyorlar. Yani ben tutuyorum, zabıta çekiyor, şikayet var diye. Şikayet vardır. Ama bu şekilde benim malımı alamazsın. Yani resmen gasp ettiler. Bu şekilde olmaz, herkesin bir adabı var. Varsa suçumuz kesin cezamızı" dedi.

Bir başka işletmeci Neşenur Altunkaya ise "Gerçekten görüntü korkunçtu. Çünkü belediyenin zabıta ekipleri orada masaları kırarak, insanlara sert müdahale ederek, bütün masaları tek tek kendi kamyonlarına atmaya başladılar. Seslenmeye çalıştık. Ceza yazın, ikazda bulunun ama bu şekilde muamele yapmayın. Yani insani bir muamele değildi" şeklinde konuştu.

Eda Göle de "Her şey çok hızlı gelişti zaten. Hiçbir uyarı hiçbir önceden haber etme olmadan müşterilerim otururken önlerinden masa sandalye çekilerek, kırıla kırıla hepsi alınıp götürüldü" şeklinde konuştu.

Kaynak: dha