İlk kez Sedat Peker'in 'bu isimler unutmayın' paylaşımıyla gündeme gelen ardından tartışmalı bir boşanma haberiyle gözlerin üzerine çevrildiği isimlerden eski SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu'yla ilgili iddialar, sosyal medya fenomeni Ankara Kuşu isimli hesapla bir kez daha gündemin üst sıralarına tırmanmış. eski TMSF yöneticisi ve Gelecek Partisi kurucularından Abdullah Güzeldülger de Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nu eleştiren isimler arasında yer almıştı.
TAŞKESENLİOĞLU: GERÇEKLERİ MAHKEMEDE AÇIKLAYACAĞIM
AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu'nun eşi Prof. Dr. Ünsal Ban’a açtığı 70 milyon liralık boşanma davasıyla ismi gündeme gelen, eski SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu sessizliğini bozdu. Taşkesenlioğlu, “Gerçekleri mahkemede açıklayacağım” dedi.
Karar'da yer alan habere göre Taşkesenlioğlu, "Hakkımda söylenenlerin hepsi iftira. Ben bu iddialarla ilgili hukuki süreç başlattım. Bütün gerçekleri mahkemenin huzurunda anlatacağım. Bana yönelik iftiraları Ünsal Ban ortaya attı. Eşinin açtığı boşanma davasına kızdığı için beni hedef gösteriyor. Söyledikleri tamamen iftira, gerçekleri mahkemede anlatacağım” ifadelerini kullandı.
Öte yandan Twitter'da Ankara Kuşu isimli hesap Ali Fuat Taşkesenlioğlu'nun SPK Başkanı olarak görev yaptığı dönemde borsaya kote bazı şirketlere mevzuata aykırı olarak bedelli artırma onayı verdiğini yazmıştı. SPK eski başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu iddialar sonrasında Ankara Kuşu isimli hesapla ilginç paylaşımlar yapan Oktay Yaşar hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.


TARTIŞMAYA DİLİPAK DA KATILDI
Eski SPK Başkanı Ali fuat Taşkesenlioğlu’yla ilgili tartışmalara islami kesimin etkili yazarlarından gazeteci Abdurrahman Dilipak da katıldı. İmam hatipliler hakkındaki sözleri ve tutuklanmasıyla gündemin üst sıralarına tırmanan şarkıcı Gülşen’i hatırlatan Dilipak, gülşen tutuklanırken SPK hakkındaki iddialara karşı neden sessiz kalındığını sordu.
İşte o paylaşım…
Taşkesenlioğlu başörtülü kocasından mal ve para paylaşımı için, Gülşen LGBT yi savunduğu için savcılıkta.. Türkiyenin tek gerçeği bu mu. SPK iddiaları, vurgun, ya da Fuhşiyat, uyuşturucu baronları ile ilgili iddialar ne oluyor.. Huuu, sesimi duyan savcı var mı!

Editör: TE Bilişim