İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin tarihi kuruluşu ESHOT'ta coronavirüs paniği büyüyor.

Genel Müdür Erhan Bey ve eşi Sabiha Bey'in yanısıra Müdür Yardımcısı Kader Sertboyraz'ın da aralarında bulunduğu 16 kişinin virüse yakalandığının açıklanmasının ardından 14 günlük karantina sürecine girlilmişti. 

Karantinaya alınan 16 kişinin iyileşme sürecine girdiği öğerinilirken, 11 yeni vaka daha çıkması paniğe yol açtı. Her gün binlerce kişinin toplu ulaşımını sağlayan ESHOT'ta yaşanan salgının İzmir halkını tehdit ettiği belirtildi.

DİSK'in tarama testi yapılması talebine yanaşmayan müdürlüğün bu kez 5 bölgede birden personele test uygulandığı ve sonuçların merakla beklendiği öğrenildi.

DİSK TEST İSTEMİŞTİ

ESHOT'ta örgütlü DİSK Ege Bölgesi'ne bağlı Genel-İş İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Engin Topal, ESHOT Genel Müdürlüğünde yaklaşık 3 bin 200 şoför çalıştığını söyleyerek, “Yaklaşık 1 milyon insanın ulaşımını sağlıyoruz. İl Sağlık Müdürlüğüne şoförlere test yapılması konusunda başvuru yaptık ancak başvurumuz reddedildi” demişti.

Temmuz ortasında yapılan açıklamada otobüslerde yüzde 50 doluluk kararının kalkmasıyla riskin arttığına dikkat çeken Topal, “ESHOT Genel Müdürlüğüne İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ısrarla niçin test yapılmıyo? Bu kabul edilecek bir şey değil. Testlerin derhal yapılmasını istiyoruz” diyerek İl Sağlık Müdürlüğüne tekrar çağrıda bulundu.

Editör: TE Bilişim