Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mavi Vatan 2021 Taktik Tatbikatı'na canlı bağlantı ile katıldı. Türkiye'nin terörle mücadelesine değinen Erdoğan, "Suriye'deki terör zincirini 3 farklı yerde parçaladık." dedi. Erdoğan, güçlü donanmanın bir tercih değil zorunluluk olduğunu belirtirken, "En küçük bir sendelemede, en ufak bir zafiyette bize üzerinde yaşadığımız şu vatan topraklarını bile çok göreceklerini biliyoruz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

- Önceki gün Bitlis'te kaza kırıma uğrayan helikopterimizde şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Milletimize başsağlığı diliyorum. Şehitlerimizin arasında yer alan 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş'ı özellikle hatırlayacağız.

- Mavi Vatan 2021 Tatbikatının başarılı geçmesini diliyorum. İlkini 2019 senesinde icra ettiğimiz Mavi Vatan tatbikatını maalesef geçen sene koronavirüs salgını nedeniyle gerçekleştiremedik. Bu sene çok daha kapsamlı bir şekilde yaptığımız tatbikatımızda yerli ve milli silah sistemlerimizi test ediyoruz.

"GÜÇLÜ OLMAK ZORUNDAYIZ"

- Sadece ekonomik ve siyasi bakımdan değil, askeri ve savunma alanında da güçlü olmak durumundayız. Çaka Bey'den Barbaros Hayrettin Paşa'ya kadar nice büyük denizciler yetiştirdik. Preveze Zaferi'yle Akdeniz'i bir Türk gölüne çevirmekle beraber bölgede asırlardır süren barışı sağladık. Ülkemiz adına güçlü bir donanmaya sahip olmak sadece bir tercih değil zorunluluktur. En küçük bir sendelemede, en ufak bir zafiyette bize üzerinde yaşadığımız şu vatan topraklarını bile çok göreceklerini biliyoruz. Son dönemde tecrübe ettiklerimiz bize bunu hatırlatmaktadır. Buna rağmen asla taviz vermedik.

"3 FARKLI YERDE PARÇALADIK"

Suriye, Irak, Ege ve Doğu Akdeniz bağlamında yaşadığımız tecrübeler bize bu gerçeği bir kez daha hatırlatmıştır. Terör koridoru marifetiyle kuşatıldığımız unutulmamalıdır. Doğu Akdeniz'deki haklarımız gasbedilmeye çalışılmıştır. Karşılaştığımız sayısız çifte standarda rağmen menfaatimizi koruma kararlılığımızdan asla vazgeçmedik. Operasyonlarımızla 8 bin 200 kilometrekareden alanı DEAŞ ve YPG'Lİ teröristlerden arındırdık. Uluslararası hukuk temelinde attığımız adımlarla Libya'nın darbeciler tarafından zapt edilmesini engelledik.

Suriye'deki terör zincirini 3 farklı yerde parçaladık. Tüm bunları yaparken biz vatanımızı ve haklarımızı korumaya çalışıyoruz. Tüm insanlığın barış ve huzuru için çaba gösteriyoruz. Hiçbir ülkenin toprağında, denizinde, egemenliğinde gözümüz yoktur, sadece vatanımızı ve haklarımızı korumaya çalışıyoruz.

Bugün insansız hava araçlarında dünyanın en iyi 3-4 ülkesinden birisiyiz.

Editör: TE Bilişim