Türkiye Beyazay Derneği İzmir Şube Başkanı Ayşe Engür, yaptığı yazılı açıklamada pandemi sürecinde en çok etkilenen vatandaşın engelli ve yaşlıların olduğuna değindi. Geçtiğimiz sıkıntılı sürecin yanında engelli bireylere neler kattıkları ve katacakları konusunda açıklamalarda bulundu.

Başkan Engür, “Türkiye Beyazay Dernegi İzmir Şube olarak her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında  ‘Dünya Engelliler Haftası’ farkındalığı oluşturacak etkinlikler yapıyor ve Engelli kardeşlerimizin sorunlarına dikkat çekip, çözüm odaklı yaklaşımlarla toplumsal farkındalık yaratmaya özen gösteriyoruz. Ancak geçen yıl ve bu yıl pandemi nedeniyle Dünya Engelliler Haftası içinde özellikle toplu, yan yana etkinlikler yapamadık. Pandemi dünyayı ve tüm insanlığı etkiledi. Bu süreçte en çok mağduriyet yaşayanlar engelliler ve yaşlılar oldu. Fiziksel engelliler tekerlekli sandalye ile bile olsa dışarıya çıkamadı.” İfadelerini kullandı.

KALICI PROJELERLE SESİ KULAĞI OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

“Okulların kapanmasıyla özel gereksinimli çocuklar okullarına devam edemedi. Hareket edemedikleri için çoğu engellinin sağlık sorunları daha da arttı. Toplum olarak günlük yaşanan sorunların çözümünde kullanılan yöntemler uzun süreli yaşanan sorunlarda daha kalıcı çözümler üretmemiz gerektiğini fark ettirdi. Bu yıl sesimizi Zoom ve sosyal medyadan daha çok duyurduk. Ancak engelli kardeşlerimizin önümüzdeki süreçte de Türkiye Beyazay Derneği İzmir Şube olarak engelli sorunlarının çözümünde kamu işbirliği ile kalıcı projelerle sesi kulağı olmaya devam edeceğiz.”

Engür, bir yıl içerisinde yaptıkları çalışmalardan bahsetti.

“Bu yıl Genel Kurulda seçimle göreve başladığımız 2021 Nisan ayından itibaren genel merkezin desteğiyle ilk olarak derneğimizi yeni adresine taşıdık. Arkasından gelen Ramazan Ayında ihtiyaç sahibi engelli kardeşlerimize alışveriş kartı dağıttık, iftar için evlere yemek dağıtımı organizasyonları yaptık. Ortopedik engelli kardeşlerimize hayırseverlerimizin desteğiyle akülü ve tekerlekli sandalye hediye ettik. Pandemi kurallarına dikkat ederek ihtiyaç sahibi engelli kardeşlerimizi ziyaret edip hatırlarını sorduk. İzmir Beyazay Derneği olarak derneğimizin tüzüğünde belirtilen ‘Tüm engel gruplarına hizmet  eder’ den güç alarak engelli kardeşlerimizle birlikte  yaşam kültürü oluşturabilmek için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. İçinde bulunduğumuz Dünya Engelliler Haftası’nda ve önümüzdeki günlerde de Engelli farkındalığı içinde engelsiz yarınlara Türkiye Beyazay İzmir Şube olarak yol alacağız.“

Editör: TE Bilişim