İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Çamlı, ortalama 3 bin kişinin pozitif vaka olduğunu belirtti. Her gün rakamın arttığını söyleyen Çamlı, “40’lara kadar inen vaka sayılarını düşündüğümüzde artışın ne derecede olduğu görülüyor" dedi.

Tüm Türkiye’yi etkisi altına alan Covid-19 pandemisinde pozitif vaka sayısı her geçen gün daha da artıyor.  İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı, pandemi sürecinde sağlık çalışanlarının içinde bulunduğu duruma da dikkat çekerek, hekimlere ve sağlık çalışanlarına “virüs yükü” eklendiğini söyledi.

Sağlık çalışanlarının artık nefes alamayacak duruma geldiğini belirten Dr. Çamlı, “İzmir Tabip Odası meslektaşlarımızı görevlerinden uzaklaşmamaya, Sağlık Bakanlığı’nı ve ülkeyi yönetenleri ise yasaklama, kısıtlama ya da cezalandırmayı aklına bile getirmeden hekimlerdeki bu sıkışmışlığın ve tükenmişliğin farkına varmaya davet ediyoruz. Öncelikle bilinmelidir ki, her dönemde ama özellikle  pandemi döneminde sağlık hizmeti için sunulan emeğin maddi karşılığı yoktur. Evde çocuğunu bırakarak ya da hastalığı anne babasına bulaştırma endişesini her gün taşıyarak günlerce Covid-19 polikliniklerinde hasta bakmanın maddi bedeli ölçülemez” dedi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA KULAK VERİN...

Sağlık çalışanlarının bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da işlerini severek ve onurla yapmaya devam edeceklerin belirten Dr. Çamlı, “Covid-19 pandemisi sürecinin toplumsal ayağını yönetemeyen, toplumda günlük hayata yansıyan bir pandemi bilinci oluşturamayan, ‘başarı öyküsü’ yaratma çabasından kaynaklı gerçekler yerine sanal rakam ve beklentiler ile pandemide kontrolü kaybettiği anlaşılan yöneticilerin, hastanelerin salgınla kuşatıldığı bu günlerde, sağlık çalışanlarının sesine, haykırışına kulak vermelerini istiyoruz. Hekimler ve sağlık çalışanlarında manevi olarak yaşanmakta olan çöküş ve tükenmişliğin, düşük temel maaşlar, komik rakamlardaki performans ödemeleri ile iç içe geçerek pandemi sürecinde yaratabileceği moralsizlik ve zaaflar konusunda yetkilileri uyarıyoruz. Sağlık çalışanlarını korumayı başaramaz, maddi ve manevi desteği sağlayamazsanız, toplumu hiç koruyamazsınız” diye konuştu.

“AKTİF ROL İSTİYORUZ...”

İzmir’de pozitif sayısının her gün arttığını söyleyen Dr. Çamlı, “40’lara kadar inen vaka sayılarını düşündüğümüzde artışın ne derecede olduğu görülüyor. Covid-19 testlerinin de kimlere yapıldığını ve nasıl tarandığını bilmiyoruz. Pandemi sürecinde başarı şeffaf bir başarı ile olur. İzmir’de 3 bine yakın pozitif vaka var ve 250 civarının hastanede yattığı biliyoruz. Biz bu süreçte aktif rol almak istiyoruz. Kamu sağlığını belirleyen bu durumda il pandemi kuruluna alınmamız gerekir.”

Editör: TE Bilişim