Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün bazı faaliyetleri, bundan sonra yeni kurulan Diyanet Akademisi bünyesinde yürütülecek.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan düzenlemeye göre, Diyanet Akademisi, aday din görevlilerinin mesleki eğitimiyle hizmet içi eğitim faaliyetlerini ve yurt dışından gelen mahalli din görevlilerine yönelik eğitim faaliyetlerini yürütecek.

Akademi, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın görev alanıyla ilgili araştırma, yayın, konferans, panel, seminer, sempozyum ve benzeri dini, ilmi, sosyal, kültürel etkinlikler, kurs ve sertifika programları düzenleyecek.

Diyanet Akademisi YÖK ve Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği yaparak ortak çalışmalar yürütecek. İlkokul, ortaokul, lise ve üniversitelerde eğitim programları uygulayabilecek, danışma kurulları ve komisyonlar oluşturabilecek.

Akademi, sözleşmeli personel istihdam edebilecek. Ayrıca Diyanet Akademisi’ndeki aday din görevlilerinden yükümlülüğü bulunanların askerlik hizmetleri, adaylıkla ilişikleri kesilinceye kadar ertelenecek.

TBMM’den nasıl geçti?
Söz konusu düzenleme TBMM’de AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Partili milletvekillerinin oylarıyla kabul edilmişti.

Editör: TE Bilişim