Disk Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, ''Hayat bizde umut bizde, kent yaşar ellerimizde'' sloganıyla yaşanmakta olan afetlere karşı bir kampanya başlattıklarını duyurdu. Bu kampanyayla birlikte afetlerin yarattığı yıkıma karşı halkın sorunlarına çözüm üretilebilmesi açısından, afet koordinasyonları oluşturulacak.

Basın Açıklaması

''Ülkemizin dört bir yanında bir süredir devam eden afetler nedeniyle zor zamanlardan geçmekteyiz. Afetlere karşı mücadelede konfederasyonumuz üyesi işçilerin de yer aldığı emekçiler zor koşullar altında mücadele etmektedir. Afetlerin gerçekleştiği yerlerde oluşan tahribat nedeniyle bölge halkı da büyük zorluklar yaşamaktadır.

Yönetim Kurulumuz, hem afetlere karşı mücadelenin güçlendirilmesi hem de afetlerin yarattığı yıkıma karşı halkın sorunlarına çözüm üretilebilmesi ve sendikalarımız arasındaki bilgi akışının hızlandırılması açısından, DİSK Bölge Temsilciliklerimizin inisiyatifinde “afet koordinasyonları” oluşturulmasının doğru olacağı tespitinde bulunmuştur.

Konfederasyonumuzun almış olduğu karar doğrultusunda İzmir DİSK Ege Bölge Temsilciliği tarafından konfederasyonumuza bağlı şubelerimizle birlikte yapmış olduğumuz toplantı sonucunda; başta konfederasyonumuz, sendikalarımız ve yerelde de üyelerimiz ile birlikte yangın bölgesi hariç tüm bölge temsilciliklerimizle ekonomik, sosyal ve insani dayanışma ağını oluşturma kararı almış bulunmaktayız. Zaten yangının başladığı ilk günden itibaren örgütlü olduğumuz tüm belediyelerdeki üyelerimiz afet bölgesinde insanüstü gayret göstererek çalışmalara katılmış ve bu çalışmaların devamı adına da bu dayanışma örgütlenmiştir.

Bu dönemde dayanışmanın ne kadar önemli olduğu ve tüm ülkede kuracağımız dayanışma ağının yaşadığımız afetlerde işçi sınıfı ile birlikte her türlü yaşam hakkı için yaraları sarmaya çalışacağımızı ifade edip, dayanışma yaşatır diyerek kampanyayı başlatmış bulunmaktayız.''

Editör: TE Bilişim