KAZİM BOZKURT-SON MÜHÜR/  Bugüne 11.52 seviyesinden başlayan dolar kuru her geçen saniye rekorunu tazelemeye devam ediyor. Ülkedeki ekonomi gündemini SON Mühür’e değerlendiren Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Türkiye’de karanlık işler yapılacağına dikkat çekerek, erken seçime işaret etti. Özdağ, “Türkiye, felakete doğru sürükleniyor. Birileri, içeriden aldıkları bilgiyle, milyon dolarlarına milyon dolarlar katıyor. Biz, bunun hesabını soracağız. Bir tuşa basarak, bir gecede milyon dolar kazananları tespit edeceğiz. Özellikle siyasetçilerin ve bürokratların hesaplarını inceleyeceğiz” diye konuştu.

“Hemen seçim, şimdi seçim”


Dövizde yaşanan sert sıçramalara değinen Özdağ, üretim olmadan bu artışın durdurulamayacağını vurguladı. Her geçen gün gelen zamlardan yakınan Özdağ,  çözümün piyasalara adalet ve güven duygusunu aşılamak olduğunu belirterek, “Yatırımcı gelmezse, döviz girişi olmazsa, yerli yatırıcımcı parasını döviz olarak Türkiye’den çıkarırsa nasıl kalkınacağız? Tarım yok, ithal ediyorsunuz. İlaca, mazota yüzde 100 zam gelmiş. Ekmek üç lira olmuş. İnsanlar, ne yiyip ne içecekler? Bu ateşi söndürmenin bir yolu var. Sayın Erdoğan ve Sayın Bahçeli’ye sesleniyorum. İnattan vazgeçtin, bir an önce seçime gidin. Türkiye, hızlı bir şekilde cumhurbaşkanı ve sistem değişikliğine şahit olsun. Dış dünyaya parlamentoyla, çoğulculukla muhatap olacaksınız desin. Türkiye, yargısına kavuşsun, güçler ayrılığını ortaya koysun. Türkiye’de bundan sonraki yapılacak tek şey seçimdir” ifadelerini kullandı.


“Devlet inatçılıkla değil akılcılıkla yönetilir”

Türkiye’nin imkanlarının, yüzde 10’un elinde olduğunu, ve geri kalan yüzde 90’ın açlık ve sefaletle savaştığını dile getiren Özdağ, “Faiz yükselecek diyorlar, birileri bunu duyup zengin oluyor. Düşürecekler diyorlar, yine bu kesim zengin oluyor. Türkiye’nin geleceğine, çocuklarımıza ihanet ediyorlar. İçimiz kan ağlıyor. Erdoğan ekonomistmiş. Ekonomist buysa yandık. 17-25 Aralık’ta başlayan yanlışlık, ve Davutoğlu’na darbe ile başladı Türkiye’nin iflası. Bizim hikayemiz, Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile bitti. Türklere özgü diyorlar, Recep Tayyip Erdoğan’a özgü bu sistem. Kişiye özgü anayasa olmaz. Millete has anayasa yapılması lazım. Verin yetkiyi, görün etkiyi diyordu, verdik yetkiyi gördük etkiyi. Türkiye, borçlarını ödeyemez duruma gelecek. Arjantin gibi olacak. Lütfen daha fazla inatçılık yapmasınlar, devlet inatçılıkla değil akılcılıkla yönetilir” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim