İYİ Parti Meclis Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu Buca’da düzenlenen basın toplantısında kent ve ülke gündeme dair açıklamalarda bulundu. 

Buca'da gerçekleşen oturuma İYİ Parti İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar ve il yöneticileri de katılırken, İYİ Partili Müsavat Dervişoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gezi eylemlerine tepki gösterirken sarf ettiği sözler, dün İzmir'de yaptığı 'adaylık' çıkışı, hükümetin yeni ekonomik adımları ve Millet İttifakı cephesindeki adaylık gündemine dair çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. İYİ Partili Dervişoğlu ayrıca İzmir gündemine de geniş bir parantez açtı. Hükümete İzmir'e yatırım çıkışında bulunan Dervişoğlu ayrıca AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli'nin 'İzmir sağın kalesidir' mesajına yanıt verirken Büyükşehir cephesinde yaşanan bürokrat değişimleri ve kentteki koku krizi tartışmasına da değindi. 

AK PARTİ’YE OY VERMEYENLER SÜRTÜK OLMAKLA SUÇLANMAKTADIR
Dervişoğlu, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini yegane özelliği idareyi tek bir kişiye teslim etmesidir. Sayın Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığından doğan yetkileri nerede başlıyor nerede bitiyor kestirebilmiş değiliz. Bu sorunun cevabını yetkinin nerede başlayıp nerede bitip nerede bittiğini inanın ki Cumhurbaşkanı bile cevaplayamaz. 2016 yılında Erdoğan gitsin demek devlet yıkılsın demektir diyerek zihnindeki devlet tasavvurunu ortaya koymuştu. Bana saldırmak devlete saldırmak demektir lafını kamu güvenliği açısından sorunlu görüyoruz. Devletimiz bir şahıs devletine dönüştürme çabası içindedir. Tayyip Erdoğan eşittir Türkiye değildir. Ben gidersem Almanya yok olur demiştir Hitler. Biz Türkiye'yi tek adam rejimine teslim etmeyeceğiz. Bizim referansımız ben gidersem devlet gider diyen bir siyasi bir nosyona dayanmıyor. Türkiye seçim sathına doğru giderken şunu hatırlatmak isteriz liderler, siyasi liderler devlet yönetmek için iktidar olurlar. AK Parti’nin kutuplaştırıcı siyasi Türkiye’yi milli birlik krizine doğru sürüklemektedir. Mustafa Kemal Atatürk asıl olan iç cephedir der, iç cephe çökmedikçe Türk milleti asla çökmez. Sayın Erdoğan gerilim ayrıştırma nihayet düşmanlaştırma stratejisi ile toplumu kutuplara bölmektedir. Erdoğan’ın bu politikası milli birliğimizi tahrip etmektedir. Önce laiklik üzerinden toplumsal kutuplaşma arayışına girmişti olmadı, sözde ve özde çözüm diyerek teslimiyet süreci başlatıldı olmadı. Şimdi ise AK Partililer ve muhalefet üzerinden bir ayrıştırma içinde girdiklerini görüyoruz ne yaparlarsa yapsınlar Türk Milleti bölünmez bir bütündür. Erdoğan için millet kavramı sadece AK Parti’ye oy verenlerden ibarettir. AK Parti’ye oy vermeyenler sürtük olmakla suçlanmaktadır’’ dedi.
 
İZMİR’E YATIRIM ÇIKIŞI
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İzmir'de dün yaptığı konuşmada kente hükümetin gerçekleştirdiği yatırımlardan bahsetmesi üzerine konuşan Dervişoğlu, "Toplumu kutuplaştırarak seçim kazanma devri son bulmuştur. Milletimizin teveccühüne mazhar ola ola iktidara yürüyoruz. İYİ Parti düşmanlık yerine kardeşliği ön plana çıkaracak ve sandıklar açıldığında iktidar olacaktır. Bu iktidarın bir seçimlik ömrü kalmıştır. Cumhurbaşkanımız İzmir ziyaretlerinde bir takım vurgular yaptı. Bir husus dikkat çekti. İzmirlileri nankörlükle suçlayan açıklamaları oldu. Hizmetler yaptıklarını ifade ettiler. Yatırımların 90 milyar lira olduğunu söylediler. Türkiye’de vergi tahsili açısından İzmir ikinci kenttir. 20 yıl boyunca iktidara 800 milyar lira vermiş İzmir, İzmir 90 milyarlık bir hizmetle ödüllendirilmiş. Bunun adı ödül mü ceza mı Türkiye’nin takdirine bırakıyorum. İstanbul- Ankara yolunu 3,5 saate düşürdüklerini ve bununla iftihar ettiklerini söylediler. Bu yol üzerinde bulunan Osmangazi Köprüsü dünyanın neresinde yapılırsa yapılsın maliyeti 1,5 milyar doları aşmaz, bu köprüye Türkiye 14 milyar dolar ödeyecek. İzmirli veya başka birisi geçmediği yolun deli dumrul vergisi gibi parasını ödemektedir. Ekonomik sıkıntılardan bahsetmedi. Umudunu yitirmiş gençlerden bahsetmedi, elektrik faturaları altında ezilen esnaftan bahsetmedi" diye konuştu. 

MAĞLUBİYETİ KABUL ETTİĞİ ANLAMINA GELİYOR
Dervişoğlu ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İzmir’de yaptığı adaylık açıklamasına da değindi.  Dervişoğlu, "Anketlerde görülen yükseliş İYİ Parti’yi iktidarın hedef tahtasına koyuyor herkes müsterih olsun onlardan korkan onlar gibi olsun. Öykümüz tuzakları aşa aşa yolculuğumuzu sürdürdüğümüzü gösteriyor. Bir tek şeye sevindim, Sayın Erdoğan Cumhurbaşkanı adayı olduğunu söyledi. İzmir’i tercih etmesi bizim açımızdan önemlidir. İzmir’de öyle bir düştüler ki sırtları yerden kalkmayacak. İzmir’de açıklaması mağlubiyeti kabul ettiği anlamına geliyor. Muhataplarını açıklamaya zorluyor, adayını ve adaylığını açıkla dedi Kılıçdaroğlu’na bir baskı altındaysan söyle bize dedi Millet İttifakı’nın hiçbir mensubunun Cumhur İttifakı’nın himayesine ihtiyacı yok. Biz her gittiğimiz yerden Türkiye Cumhuriyeti’nden bahsediyoruz o AK Parti Türkiye’sinden bahsediyor’’ ifadelerini kullandı. 

YENİ EKONOMİ KARARLARI YORUMU
Dervişoğlu iktidara yeni ekonomi kararları üzerinden de yüklendi.  Dervişoğlu şunları kaydetti: Millete müjde vaadettiler gelir endeksli senet çıktı müjdenin içinden. Parası olmayan vatandaşa alım tavsiyesinde bulunuldu. Kredi kartları ile ilgili açıklamalar var. 100 bin liralık krediler için 24 ay, aşan krediler için de 12 aylık vadeden bahsedildi. İçinde ekonomi ile ilgili kurtuluş reçetesi göremedim. Milletimizi kandırmaya devam ediyorlar. 6 ay önce ekonomi için yapılan harcamalar, bugün savunması güç yaralar oluşturmuştur. İktisat ilmiyle bağdaşmayan bir takım hayali teorilerle yönetilmez. 

İZMİR’E YAKIŞAN BİR DURUM DEĞİL!

‘İZMİR MERKEZ SAĞIN KALESİDİR’ SÖZLERİNE YANIT
AK Parti İl Başkanı Sürekli’nin ‘İzmir merkez sağın kalesidir’ sözleri hakkında da konuşan Dervişoğlu, ‘’İzmir demokrasinin ve hürriyetin kalesidir. Merkez sağ ve sol partilere de oy vermiştir. İzmir’e siyasi kale gibi bakıp acaba komutanı kim olacak türünden değerlendirmeleri doğru bulmuyorum. İzmir hürriyet ve demokrasi sevdalılarının yaşadığı bir kenttir. İzmir’in Türkiye’nin başka yerlerinde olmayan özelliği kent kültürünün korunmuş olmasıdır’’ yorumunu yaptı. 

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEKİ BÜROKRAT DEĞİŞİMLERİ
Büyükşehir belediyesinde son zamanlarda meydana gelen bürokrat değişimlerine değinen Dervişoğlu, "Büyükşehir belediye başkanı hangi bürokratla çalışmak istiyorsa onla çalışma hakkına sahiptir. Görev değişikliklerinin neden olduğunu bilmiyorum. Görevden alma yok tahin var. Büyükşehir belediye başkanı tasarruf yetkisini kullanmış. Dilerim ki iyi sonuç verir’’ diye konuştu. 

CUMHURBAŞKANI ADAYI TARTIŞMALARI
Erdoğan’ın Kılıçdaroğlu’nun adaylığı ile ilgili sözleri hakkında konuşan Dervişoğlu, ‘’Adayınızı açıklayın yaklaşımını çözemiyorum. Seçimin takvimini açıklayın biz de adayını açıklayalım. Aday kimdir, değildir bilmiyorum ama şunu görüyorum Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı Millet İttifakı’nın adayı olacak" dedi. 

İYİ PARTİ OLARAK ÖZÜR DİLİYORUZ
İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral’ın Kılıçdaroğlu’nun adaylığı ile ilgili alevi olması üzerinden yaptığı açıklamalar hakkında konuşan Dervişoğlu, ‘’Sayın Genel Başkanımız siyasetçiler için örnek bir davranışta bulundu. İYİ Parti Ankara İbrahim Halil Oral Milletvekilimizi tanırım. Gazeteci arkadaşımızın soru sorma biçiminden kaynaklanan bir şey söz konusu oldu. Genel başkanımızın şahsen Sayın Kılıçdaroğlu’ndan özür diledi. Benim de özür dilemem yakışık almaz beki ama katmerli olarak alınan varsa İYİ Parti olarak özür diliyoruz. Fırsattan istifade etmek isteyenler kendini gösterdi. Bunlardan biri de Cumhurbaşkanı Erdoğan. Dolayısıyla bahsedilen meseleleri artık Türkiye’nin aştığını düşünüyorum. Bu tartışmalar Türkiye’ye yakışmıyor. Her kim ki bu tartışmadan beklenti içindedir. Türkiye’nin faydasına bir adam değildir’’ ifadelerini kullandı. 
Yorum Ekle

Editör: TE Bilişim