İki günlük yoğun bir programla İzmir'e gelen Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, ilk gün programından sonra 2. güne, İzmir'in sembol otellerinden biri olan Atlas Otel'de basın toplantısı ile başladı.

Genel Başkan Yardımcıları Selim Temurci ve Selçuk Özdağ ile İzmir İl Başkanı Onur Sivaslı'nın da eşlik ettiği toplantıda Davutoğlu gündemi değerlendirdi.

İzmir çok önemli

İki günlük programında İzmir’de bulunduğunu ifade eden Davutoğlu, İzmir’in ufuk şehri olduğunun altını çizdi. Cumhuriyetin ilk temellerinin bu kentte atıldığını söyleyen Davutoğlu, "12 Mart İstiklal Marşımızın kabulünün yıldönümü, aynı zamanda 12 Mart 1971 demokrasiye vurulan bir darbe günüdür. İki günlük bir programla buradayım. İzmir ufuk şehrimizdir. Denize ilk ulaştığımız, modernleşmenin ilk başladığı, Cumhuriyet temellerinin atıldığı şehir, iktisat kongreleriyle ekonominin başladığı şehir” diye konuştu.

“Esnaf elektrik fazla gelmesin diye tek lamba yakıyor”

Gelecek Partisi Lideri Davutoğlu, dün İzmirle ilgili ziyaretleri ile ilgili gözlemlerini anlattı. Davutoğlu şöyle konuştu:

"Tunç Başkanla buluştuk. İzmir projelerini konuştuk, Tabipler Odasını ziyaretle doktorlarımızın yanında bulunduk. İl başkanlığı açılışıyla, Kemeraltı ziyaretinde bulunduk. Kemeraltı'nı çok severim ama ilk kez bu kadar boş ve esnafı bezgin gördüm. Bir kadın esnafın belirttiği gibi elektrik fazla gelmesin diye tek lamba yakıyor. Cumhurbaşkanlığı sistemi ile alınan yanlış kararlar bu duruma getirdi. Karşıyaka esnafıyla da buluştuk. Esnaf her yerde aynı sıkıntıları yaşıyor. Tarımda da çok büyük sıkıntılar var."

“İzmir hak ettiği yere kavuşacak”

Türkiye’nin karanlık günleri aşacağını dile getiren Davutoğlu, iktidar cenahının dilinden dşürmediği ‘dış güçlerin’ ekonomik krizin sorumlusu olmadığını vurguladı. Davutoğlu “Türkiye bu karanlık günleri aşacak, İzmir'de hakettiği yere kavuşacaktır. 250 dernek başkanının katıldığı STK buluşması gerçekleştirdik. Ekonomik krizin sorumlusu dış güçlerin olmadığı aşikar... Paramız değer kaybediyor. İktidar çok büyük bir felakete sürüklüyor. Mutfakta bir yangın var adeta... Gençlerimiz de zor durumda, bizim bu ülkeden gitmemizi istiyorlar”şeklinde konuştu.

Güçlendirilmiş parlamenter sistem

Geçtiğimiz günlerde, 6 muhalefet partisinin lideri, ortak bir mutabakata imza attı. Güçlendirilmiş parlamenter sistem ışığıyla yola çıkan muhalefet liderlerinin, farklı bakış açıları ve tabanı olduğunu aktaran Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçişi imza attık. Herkes bu buluşmadan memnun. Hepimizin farklı bakışı, tabanı var. Önceliklerimizden daha önemli olan milletin ortak geleceğidir. Birlikte Yeni Türkiye oluşturacağız. Sistem iyi bir zemine oturtulmadıkça bir şey olmaz. Bu bir seçim ittifakı değil. En kısa sürede ilkeleri oluşturulmuş bir ittifak yapılacağı kanaatindeyim. Partilerin ortak zeminde buluşacağını düşünüyorum 27 Mart'ta tekrar buluşacağız. Cumhurbaşkanı adaylığı konusu günü geldiğince konuşacağız”

Yer altı zenginlikleri için yer üstünü bozamazsınız

Zeytinlik alanların, madencilik faaliyetlerine kapı aralamasına yarayacak olan yönetmelik hakkında konuşan Davutoğlu, “ Kanuna muhalif bir yönetmelik olmaz. Yer altı zenginlikleri için yer üstünü bozamazsınız. Geçen sene yangın nedeniyle kaybettiğimiz zeytin ağaçlarını henüz yerine koyamadık” sözlerini kullandı.

Program yoğun

Toplantı sonrası APİKAM’da müze ziyaret edildi. Davutoğlu'nun İzmir mesaisi,Rumeli Kadın Derneği ziyareti, İzmir'in efsane başkanlarından Burhan Özfatura ile buluşma, Buca, Menderes ilçe binası açılışı, Bornova esnaf ziyareti ile devam edecek. Gün, Bornova Esnaf teşkilatı ile yenilecek akşam yemeği ile kapanacak. Akşam saatlerinde Gelecek Partisi Lideri Davutoğlu İzmir'den ayrılacak.

Editör: TE Bilişim