İzmir'de 119 kişinin ölümüne ve  bin 53 kişinin yaralanmasına yola açan 30 Ekim Depremi sonrasında depremzede vatandaşların konut ihtiyacının karşılanması için yapılan  Bayraklı Şehir Hastanesi’nin yanı başında kalan 375 hektarlık alanın orman statüsü kaldırılmış ve inşaat çalışmaları başlamıştı. Rezerv alandaki ilk etabın çalışmaları tamamlanırken çekilen kuralarla birlikte anahtarlar hak sahiplerine verildi.

Ancak söz konusu alana ilişkin orman vasfı dışına çıkarılması ve sit statülerinin yeniden düzenleme işlemi sonrasında onaylanan 1/100.000 ölçekli ve 1/25.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği aralarında Senih Özay’ın da olduğu bir grup çevre hakları savunucusu tarafından yargıya taşınmıştı.
Dosyası inceleyen Danıştay 8. Dairesi alanın orman sınırları dışına çıkarılması ile ilgili “yürütmenin durdurulması” kararı verdi. 
SENİH ÖZAY: İNŞAATLAR BİTMEK ÜZERE… NE OLACAK ŞİMDİ?
Çevre düzeni plan değişikliğini Danıştay’a götüren avukatlar arasında yer alan Senih Özay Danştay’ın yürütmeyi durdurma kararn ‘mahcup karar’ olarak nitelendirerek, inşaatlar bitmek üzere, ne olacak şimdi? Diye sordu.

Editör: TE Bilişim