Dalaman Havalimanı'nın imtiyaz hakkını 2042 yıl sonuna kadar elinde bulunduran YDA Group, işletme hakkının yüzde 60’ını 140 milyon avroya İspanyol Ferrovial Group’a sattı.

İşletmeye ilişkin sürecin, gerekli onayların tamamlanmasının ardından 2022'nin ilk yarısında tamamlanması planlanıyor. İmtiyaz hakları 2042'nin sonuna kadar havalimanının işletilmesini kapsıyor.

YDA’dan yapılan açıklamada Dalaman Uluslararası Havalimanı Dış Hatlar Terminali'ni işleten ve DHMİ'nin 2014 yılında yenilediği İç ve Dış Hatlar Terminalleri işletme hakkı ihalesini kazandıkları hatırlatılarak, Yeni Terminal Binası’nın 2018 yılında hizmete açıldığı bilgisi verildi. Açıklamada, bu anlaşmayla birlikte Dalaman Havalimanı’nın yabancı ortak ile işletilmeye devam edileceği bildirildi.

YDA Group, Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin (DHMİ) 2003’te Yap-İşlet-Devret modeline göre açmış olduğu Dalaman Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nin yapım ve işletim ihalesini kazanmış, 2006’dan itibaren işletmesini sürdürüyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen YDA Group Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, Türkiye ekonomisi ve havacılık sektörü için çok önemli bir anlaşmaya imza attıklarını kaydetti.

Editör: TE Bilişim