Çağdaş ve Cumhuriyetçi avukatlardan oluşan baroda, avukatların galip gelmek adına çaba gösterdiği bu yarışın ilk çeyreğini Cumhuriyetçi avukatlar kazandı.

İzmir Barosu Genel Kurulu’na sunulan gündemin 7.  Maddesinde  “Yeni baro kompleksi kurulması amacıyşla gerektiğinde mevcut baro binalarının satışı, takas edilmesi yoluyla yeni baro kompleksi için gerekli tüm işlemlerin yapılması konusunda Baro Yönetim Kuruluna yetki verilmesi hususunun görüşülmesi ve karara bağlanması.” ifadeleri yer alıyordu.

Mevcut Baro binalarının satışı konusunda Genel Kurul’dan yetki alınmasına ilişkin madde  Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu’nun baskısıyla geri çekildi.

Serhat Sökmen: ''Çağdaş Grup, alternatif sunmadan bu konuyu gündeme getirdi''

Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu Yönetim Kurulu adaylarından Serhat Sökmen yaşanan gelişmeyle ilgili şunları söyledi: “Bunu kabul etmemiz mümkün değildi çünkü yönetimdeki Çağdaş Grup hiçbir alternatif sunmadan bu konuyu gündeme getirdi. Meslektaşlarımızın ekonomik açıdan zor günler geçirdiği böyle bir dönemde, baromuzun varlıkları konusunda şeffaf davranmak avukat olarak yükümlülüğümüz. Mevcut baro binası Cumhuriyetçi Avukatlar yönetimdeyken büyük emekler verilerek alındı. Bu emekleri oldu bittiye getirerek bir anda satmak doğru değil. Grup olarak mesleğimize ve baromuza sahip çıkmak görevimizdi ve bunu yerine getirdik. Yönetime geldiğimiz takdirde, baro varlıklarımızı satmadan meslektaşlarımız için gerekli binaları yapacağız, bu konuda kaynak konusunda projelerimizle hazırız” dedi.

Editör: TE Bilişim