Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Koç Holding arasında ipler gerildi. Son dönemde ilişkilerin gerildiği yolundaki iddialar sonrasında Ali Koç, Saray'a çıkarak Erdoğan'ı ziyaret etmişti. Görüşmeden kısa bir süre sonra Koç Holding'in kazandığı dev ihale iptal edildi. 

Fenerbahçe-Kalamış Yat limanının özelleştirilmesi ihalesini kazanan Koç Holding büyük bir yatırıma hazırlanırken Cumhurbaşkanlığı'ndan gelen haberle yıkıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 19 Ocak 2022 tarihinde ihaleyi iptal kararı aldı.

Konuyla ilgili olarak açıklaması Koç Holding KAP'a yaptı. 

İşte Koç Holding'in o açıklaması:

Koç Holding'den yapılan açıklama şöyle:
"07.10.2021 ve 12.11.2021 tarihli özel durum açıklamalarımız ile, Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş.'ye ait Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanının özelleştirilmesi ihalesinde, bağlı ortaklığımız Tek-Art Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri A.Ş. (Tek-Art) tarafından verilen teklifin en yüksek teklif olarak gerçekleştiği ve ihale kararının Cumhurbaşkanlığı Kararı ile onaylandığı kamuya açıklanmıştır.
Bununla birlikte bahse konu ihalenin 19 Ocak 2022 tarihli Cumhurbaşkanı Kararı ile iptal edildiği 21 Ocak 2022 tarihinde Tek-Art'a tebliğ edilmiştir."


2 MİLYAR 531 MİLYON LİRALIK PROJE!
Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ'ye ait Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nın özelleştirilmesi ihalesinde, en yüksek teklifi 2 milyar 531 milyon lira ile Koç Holding iştiraki TEK-ART Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri AŞ verdi.

Rekabet Kurulu, 21 Ekim 2021'de Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nın, özelleştirme kapsamında Koç Holding iştiraki Tek-Art Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri AŞ tarafından devralınması işlemini onaylamıştı.

(Aykırı)

Editör: TE Bilişim