Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9. Eylül'deki kutlamalarda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç  Soyer'in yaptığı konuşma üzerinden başlayan tartışmalarla ilgili gazetecilerin sorduğu soruya yanıt verdi. 

Erdoğan, Tunç Soyer'i hedef alarak  "Bu adamın istikameti filan yok. Bu, pusulayı şaşırmış ve terbiyeden uzak. Tarihini hakaretle ifade etmeye çalışan bir insan, bir defa bu milletin bir evladı olamaz" dedi. Erdoğan konuşmasının devamında “Ecdadımıza eğer layık olacaksak bunlara hukuk çerçevesinde gereğini yapmamız lazım" diye konuştu. 

TUNÇ SOYER YALNIZ DEĞİLDİR 

Erdoğan’ın çıkışına CHP cephesinden tepkiler geldi. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ‘Tunç  Soyer Yalnız değildir’ etiketiyle ve Soyer'in elinde Türkk Bayrağı fotoğrafıyla paylaştığı mesajında şu ifadeleri kullandı; 

“AKP'de 9 Eylül ve Tunç Soyer hazımsızlığı devam ediyor.Kimse haddini aşıp da yargıya talimat verir gibi parmak sallamasın. Kendi basiretsizliklerini örtmek için Tunç Soyer'i hedef gösterenler, günü gelince bunun bedelini hem sandıkta hem yargıda öderler.” 

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat: Herkesin Cumhurbaşkanı ötekileştirmez, kutuplaştırmaz, kim bu vatanın evladı kim değil bunun kararını veremez.  Pusula bir manyetik alanla şaşar. Bizim pusulamız Atatürk ilke ve inkılaplarıdır. Kendi menfaatleri için FETÖ manyetik alanına sapanlar bize pusuladan bahsedemezler.Başkanımız Tunç Soyer üzerinden yürütülen bu kampanya İzmir’i kazanamamış olmalarındandır. “İzmir işgal altında” diyenler İzmir’i kazanamaz!, “Gavur İzmir” diyenler İzmir’i kazanamaz. Algı oyunlarınız ile İzmirlilerin teveccühünü kazanamazsınız”  

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan: 9 Eylül kutlaması en yetkilisinden, en yetkisizine kadar tüm İktidar temsilcilerinin keyfini kaçırmış olacak ki; uykusuzluk ve hazımsızlık problem olmuş. Hazımsızlığa soda, uykusuzluğa tarih kitabı okumayı tavsiye ediyorum. 

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter: Tek adam rejiminin tehditleri bizleri korkutamaz,yıldıramaz. Tek adam rejiminin yargısı da halkın iradesinden üstün değildir! 

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko: Asla yalnız yürümeyeceksin, attığın her adımda İzmirliler senin yanında! 

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel: AKP Genel Başkanı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer'i ve gazeteci Merdan Yanardağ'ı tehdit etmiş. Mustafa Kemal Atatürk'ün değil onu idam etmek isteyen Vahdettin'in yanında saf tutmuş. Kendisine yakışan da budur! 

CHP'li belediye başkanları da 'Tunç Soyer yalnız değildir' etiketiyle destek mesajları paylaştı. 

Editör: TE Bilişim