Resmi Gazete'de yer alan Cumhurbaşkanlığı genelgesinde, kamu kaynaklarının maksadına uygun azami tasarruf prensiplerine riayet edilerek kullanılmasının her kamu kurumu ve görevlisi için bir görev ve aynı zamanda bir mecburiyet olduğunun altı çizildi.
 

Basın ve yayın harcamalarına düzenleme
Kamu kurum ve kuruluşlarının basını izleme ile ilgili birimleri ve kütüphane dokümantasyon merkezleri hariç hiçbir şartta günlük gazete satın alımı yapılmayacak, görev alanı ile ilgili olmayan yayınlara abone olunmayacak.
İdare çalışmalarını tanıtmaya yönelik rapor, kitap, dergi, bülten ve benzeri yayınlar basıma girmeyecek, bu dokümanların hazırlanması ve paylaşımı elektronik ortamda hazırlanacak.
Kamu kurum ve kuruluşları tarafından bastırılması zorunlu görülen belgeler ihtiyaç sayısı kadar bastırılacak ve ekonomik malzeme kullanımı tercih edilecek.

Haberleşme alanında giderler hakkında tebdir alınacak
"Tasarruf tedbirleri" genelgesinde kamu kurum ve kuruluşlarının haberleşme giderlerine ilişkin hususlar da yer aldı.
Bu kapsamda, kamu kurum ve kuruluşlarının harcama yetkilileri, haberleşme giderlerini hizmet gerekleri ve teknolojik imkanlar çerçevesinde gözden geçirerek kaynakların verimli kullanılması hususunda sayı, tutar veya kullanım kısıtlamaları da dahil gerekli her türlü tedbiri alacak.

Makam araçlarına düzenleme

Taşıt Kanunu hükümlerinin izin verdiği haller hariç hiçbir makama arazi binek gibi taşıtlar ile yabancı menşeli taşıt, makam aracı olarak tahsis edilmeyecek. Memuriyet mahalli dışındaki görevlere (şehirler arası, merkezden taşraya ve taşradan merkeze vb.) zorunlu durumlar hariç resmi taşıtla gidilmemesi hususunda ilgililer azami özen ve dikkat içerisinde olacak.
Ayrıca memuriyet mahalli dışındaki görevlere başka ulaşım araçları ile gidilmesi halinde aynı yere ilgilinin görevinde kullanılmak üzere taşıt gönderilmeyecek, gidilen yerdeki resmi hizmet araçlarından yararlanılacak.

Editör: TE Bilişim