Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bayram namazını Büyük Çamlıca Camii'nde kıldı. Erdoğan, namaz sonrası camide cemaatin bayramını tebrik etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, çıkışta gazetecilerle de bayramlaştı ve çocuklara bayram harçlığı verdi.

BAKANLAR EŞLİK ETTİ
İHA'da yer alan habere göre Erdoğan'a Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da eşlik etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan basın mensuplarına şunları söyledi:


"KOMUTANLARIMIZ ŞANLIURFA'DALAR"
"Şu anda silahlı kuvvetlerimizin en üst kademesi Şanlıurfa'da bir araya geldiler ve bütün tugay komutanlarıyla beraber oldular. Ben de kendileriyle görüşmeleri yaptım. Her yerde bu birlik beraberlik güçlenerek devam ediyor. Şu anda İçişleri bakanımız yine alanda, o da ziyaretlerini gerçekleştiriyor. Bu vesileyle ben bu hassasiyeti yakalamak suretiyle, bu birliği beraberliği teyit eden tüm girişimleri mutlulukla takip ediyorum.


"PUTİN İLE BİR GÖRÜŞME YAPACAĞIZ"
Cumartesi günü benim danışmanım büyükelçi İbrahim Kalın bey, Dışişleri Bakan yardımcısı Sedat bey onlar Kiev'e gittiler. Kiev'de görüşmeleri yaptılar. Yaptıkları görüşmede oralardan bazı temennileri aldılar ve bu hafta içerisinde sayın Putin ile bir görüşme büyük ihtimalle yapacağız. Tabi bu arada, kendileri de Ukrayna tarafı olsun Rusya tarafı olsun hububat ihracatında falan onlar da destek istiyorlar.

"ARZUMUZ BİR ARAYA GETİRELİM"
Bu konuları da Putin ile görüşmek suretiyle onun da önünü açmanın gayreti içinde olacağız. Ama bu tahliyelerin hızlandırılması süreci ve bu konuda her türlü adımı atıyoruz, inşallah atacağız. Ama burada tabii liderlerin bir araya gelmesi. Arzumuz odur ki İstanbul veya Ankara'da liderleri bir araya getirelim.

"ÇÖZÜM NOKTASI TÜRKİYE OLACAKTIR"
Ukrayna'nın doğusuyla ilgili atılacak adımların çözüm noktası Türkiye olacaktır. İstanbul veya Ankara olacaktır. Putin bu konularda çok hassas. Elinden gelen desteği de vereceğini söyledi. Ama bu arada da biliyorsunuz Körfez ile ilgili çok olumlu gelişmeler var. Son olarak Suudi Arabistan ziyaretimiz önemli bir çıkış noktası olacak.

"SUUDİ KARDEŞLERİMİZİN GELİŞLERİ ARTACAK"
Ben Suudi kardeşlerimizin de Türkiye'ye gelişleri çok daha artacaktır. Suudi Arabistan - Türkiye ilişkileri çok farklı bir konuma gelecek. Suudi Arabistan'dan gelecek olan inşallah kardeşlerimizin, Türkiye'deki onların Turizm anlayışı çok olumlu olduğu için de bu yaklaşım Türkiye'ye farklı yansıyacaktır. Ben bu turizm mevsiminin Türkiye'de çok çok olumlu geçeceğine inanıyorum.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra, basın mensuplarıyla hatıra fotoğrafı çektirip, çeşitli ikramlarda bulundu.

CAMİDE CEMAATE DE SESLENDİ
DHA'da yer alan habere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, camide ise cemaate şöyle seslendi: "Ramazan bayramınızı tebrik ediyorum. Rabbim daha nice bayramlara bizleri kavuştursun. Hocamızın da hutbede ifade ettiği gibi bayramlar hele hele bizim dini bayramlarımız, kardeşliğin, birliğin, beraberliğin tavan yaptığı günlerdir. Buna çok çok muhtaç olduğumuz bir dönemdeyiz. Ve böyle bir dönemde şu anda hamdolsun İstanbulumuzun en büyük camiinde bir araya geldik. Burada şu anda kardeşliğimizi tezyit ediyoruz, teyit ediyoruz. Rabbim bu birlikteliğimizi daim kılsın. Sıkıntıları yaşadığımız bir dönemdeyiz. Rabbim kardeşliğimizi ziyade eylesin. Bu dua bu temenni içerisinde nice bayramlara kavuşmayı rabbim bizlere lutfetsin. İnşallah bir dahaki bayramı bir taraftan Çamlıca, bir taraftan şimdi Barbaros Hayrettin Paşa Camii de inşallah yetişir, orada da bu bayram namazlarını kılmayı Rabbim bizlere lutfetsin. Bu gayret içerisinde yolumuza devam edeceğiz. Ama bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeşliğimizi ziyade olması için de dualarımıza devam edeceğiz. Sizler de bizlere dua edin. Bizler de sizlere dua ediyoruz. Rabbimin lütfuyla bu işleri de başaracağız."

Editör: TE Bilişim