MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy'un zam açıklaması nedeniyle disiplin kuruluna sevk edilmesi, gözleri Cumhur İttifakı’na çevirdi.

DW Türkçe'den Eray Görgülü'nün haberine göre, Ersoy'la ilgili bu gelişmeler yaşanırken AK Parti ve MHP içinde bazı başka milletvekillerinin de ekonomiye yönelik rahatsızlıklarının bulunduğu belirtiliyor.

İsminin açıklanmasını istemeyen bir AK Partili vekil, "Fiyatların artışını biz de görüyoruz, vatandaş da görüyor. Zaten esnaf ziyaretlerimizde sürekli bunu bize söylüyorlar" diye konuştu. Vatandaşların, alım gücünün düşüklüğünden şikayetçi olduğunu kaydeden vekil, vatadaşın, krizin çözümünün AK Parti'de olduğunu söylediklerini savundu. Başka bir AK Partili milletvekili ise, "Vatandaşlarla bir araya geldiğimizde özellikle elektrik ve doğalgaz zamlarından şikayetçi olduklarını görüyoruz" dedi. Aynı vekil, vatandaşların zamların geri alınmasını istediğine de dikkat çekti.

OKUYAN: CİDDİ RAHATSIZLIKLAR VAR

Aktif siyaset hayatına MHP'de başlayan eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan da MHP içinde ciddi rahatsızlık olduğunu iddia etti. TBMM'de hem AK Partili hem de MHP'li vekillerle sık sık sohbet ettiğini aktaran Okuyan, "Ekonomik kriz daha da derinleşirse özellikle istihdam krizine dönerse, muhtemelen ittifaktan ayrılmayı parti içinde daha çok dillendirecekler" öngörüsünü dile getirdi. Okuyan, durumdan memnun olan bir tane Cumhur İttifakı milletvekiline rastlamadığını da söyledi.

ADALET SİSTEMİNİ ELEŞTİRMİŞTİ, İSTİFA ETTİRİLDİ

MHP'deki rahatsızlıkların sadece artan fiyatlarla ilgili olmadığı tahmin ediliyor. MHP'de Baki Ersoy'un yanı sıra yakın zamanda bir başka milletvekilinin daha, bu kez adalet sistemini eleştiren açıklamaları nedeniyle genel merkez tarafından tepkiyle karşılandığı ortaya çıktı.

MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut, TBMM kürsüsünde yaptığı konuşmada "Anadolu'nun dört bir yanında yöneticilik, idarecilik yapmış, unvanlı kararnamelerle görev almış tecrübeli savcılarımız, ki fiilen de zaten 'kızağa çekilmek' olarak görülüyor, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının hantal yapısı içerisinde kendilerinden hiçbir şekilde istifade edilmeksizin bekletiliyorlar" ifadesini kullanmıştı.

Edinilen bilgiye göre, bu konuşmanın ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Bulut'tan komisyon üyeliğinden istifa etmesini istedi. Bulut da bunun üzerine istifasını sundu. Bulut'un yerine yeni üye olarak bildirilen MHP İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz da komisyonun 29 Mart'taki ilk toplantısına katıldı.

Editör: TE Bilişim