Bursa’da teyzesi tarafından 1 yıldır kilitli tutulan 9 yaşındaki çocuk tüm Türkiye’nin kanını dondurdu. Çocuğun bulunduğu evde duvarda yazılı olan farklı dildeki notlar da dikkat çekti. Notların kim tarafından yazıldığı ve ne anlama geldiği ortaya çıktı.
Bursa’da merkez Nilüfer ilçesi Görükle Sakarya Mahallesi’nde kirayı ödemediği için ev sahibi tarafından mahkeme kararıyla Kamuran Pınar A.’nın oturduğu evi 21 Temmuz Perşembe günü boşaltmaya gelen ekipler çilingirle içeri girdi. Evin giriş kapısının yanındaki dolaba yapıştırılan kağıtta “Eve girmeye kalkmayın sizi haneye tecavüzden mahkemeye veririm” yazılı kağıt dikkat çekti.

Nilüfer Belediyesi ekipleri, temizlik çalışmasına başladıkları sırada bir odanın kapısının kilitli olduğunu fark etti. Kapıyı kırarak içeri giren temizlik görevlileri, çöplerle dolu odada yarı baygın halde yatan Kamuran Pınar A.’nın yeğeni olan 9 yaşındaki C. M. A.’yı buldu. Çocuğun odada kilitlendiği ve tuvaletini dahi odaya yaptığının görülmesi üzerine sağlık ve polis ekiplerine haber verildi. Çöp evde tutulan çocuk, olay yerine gelen sağlık ekibinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Talihsiz çocuk hastanedeki tedavisinin ardından Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekiplerince koruma altına alındı. Çöp ev, Türkiye’nin gündemine otururken dün ekipler söz konusu evde temizlik yaptı.

Ekiplerin temizliğinin ardından eve giriş yapan basın mensupları, kullanılmaz haldeki eşyaları görüntüledi.

DUVARDAKİ YAZILAR DİKKAT ÇEKTİ
Kamuran Pınar A.’nın çöp eve dönüştürdüğü daire görevliler tarafından temizlenirken, duvara yazılan ve anlaşılamayan yazılar dikkat çekti. Yazıları, Kamuran Pınar A. ile birlikte kalan ve daha sonra Bursa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nce koruma altına alınan ve Korece öğrenen kızı E.Z.A.’nın duvara yazdığı ortaya çıktı. (Tele 1)

Editör: TE Bilişim