Eylem yapan Çiğli Belediyesi işçileri, aradıkları uzlaşmayı Tunç Soyer’in arabuluculuğunda da elde edemedi. Çiğli Belediyesi binası önünde işçilerin eylemi sürerken, bugün İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, tıkanan görüşmeler için Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ve sendika temsilcileriyle buluştu.
Toplantı sonrasında konuşan Başkan Tunç Soyer, işçiden yana taraf olduklarını belirtti ve “Görüşmeler devam edecek. Bundan sonrasında nasıl gelişecek bilemiyorum ama bulunduğumuz noktada sizden yana bir inisiyatif kullandığımızı söyleyebilirim. Takdir onların” dedi.

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile görüşmeler yapacaklarını açıklamış, "Davetiniz kabulümüzdür. Yarın sabah, İzmir Büyükşehir Belediyemizin aynı zamanda Sosyal Demokrat Kamu İşverenler Sendikası’nın (SODEMSEN) Başkanı Sayın Tunç Soyer ile birlikte hiç kalkmadığımız masaya da zamlara karşı eylem yapılan alana da geliyoruz. Çiğli halkı da Çiğli Belediyesi emekçisi de kıymetlimizdir" ifadelerini kullanmıştı.

SOYER DEVREYE GİRDİ
Soyer, bugün tıkanan TİS sürecinde çözüm yolu bulmak için Çiğli Belediyesi'ne gitti. Ziyaret öncesinde belediye önünde bekleyen işçiler, Soyer’i “Zafer direnen emekçinin olacak” ve “İşçi seninle gurur duyuyor” sloganlarıyla karşıladı. Gümrükçü ve sendika temsilcileriyle masaya oturacak olan Soyer, toplantı öncesinde işçilere seslendi ve çözüm sözü verdi ve şunları söyledi; “Sevgili kardeşlerim çığlığınızı duydum ve geldim. Hiç merak etmeyin sorunu biliyorum, çözümü de biliyorum. El birliğiyle çözeceğiz. İçinizi ferah tutun. Sizin yanınızdayım, sizinle beraberim. Ben bunu çözmek için elimden geleni yapacağım.” Dedi. Soyer toplantı sonrası şunları söyledi:

SİZDEN YANA İNİSİYATİF KULLANDIK
“Bütün tarafların hep beraber müzakere ettiği bir masada oturduk. Görüşmeler devam edecek. Bundan sonrasında nasıl gelişecek bilemiyorum ama bulunduğumuz noktada sizden yana bir inisiyatif kullandığımızı söyleyebilirim. Takdir onların.”

Editör: TE Bilişim