İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bornova’daki Pako Sokak Hayvanları Yaşam Kampüsü’nün açılışına katılan CHP Çevre ve Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş milletvekili Ali Öztunç, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suudi Arabistan’da devletin kaynaklarını kullanarak yaptığı umre ziyaretini eleştirdi.

“İki gündür Suudi Arabistan’da Sayın Cumhurbaşkanı. Hani katildi bunlar? Hani Kaşıkçı cinayeti? ‘Biz enayi miyiz’ diyordunuz. Şimdi ne oldu da koşa koşa Arabistan’a gittiniz üç beş dolar için. Hadi onu da geçtik” diyen Öztunç, sözlerine şöyle devam etti:

“Umre yapmışsınız. Allah kabul etsin, eyvallah. Soruyorum; bunu devletin parası ile mi yoksa kendi paranızla mı yaptınız? Eğer devletin parası ile yaptıysanız burada bir sorun var. Orada herkesin hakkı var. Herkesten helallik almak zorundasınız. Bir kişi ‘helal etmiyorum’ derse o umre olmaz. Kabul olmaz. Kendi paranla yaptıysan eyvallah orada bir sıkıntı yok. Ancak devletin uçağına binip, devletin uçağıyla bakanlar, maaile, hep beraber Sudi Arabistan’a gidip, devletin imkanlarıyla konaklayıp, devletin imkanlarıyla umre olmaz. Haksız mıyım İzmirliler. Birileri devletin imkanları ile bunları yaşıyor, diğeri de vatandaşın vergisini böyle güzel tesislere harcıyor. Bunu dile getirmek de bizim boynumuzun borcu.”

Editör: TE Bilişim