Konak Belediye Başkanı olduğu dönemde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Adalet Yürüyüşü’ne destek olduğu için yargılanan Sema Pekdaş’ı CHP örgütü yalnız bırakmadı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ve çok sayıda partili duruşma öncesi Sema Pekdaş’a destek verdi.

Gülizar Biçer Karaca ''Millet iradesi gaspında tamgaz devam eden AKP iktidarında bu kez önceki dönem Konak Belediye Başkanımız Av. Sema Pekdaş yargılanıyor!Gerekçe: AdaletYürüyüşünde vatandaşlara su ve çay ikramı için araç göndermek! Hiç uğraşmayın halkın belediye başkanları asla yalnız yürümeyecek'' mesajı verdi.

İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ''Geçmiş dönem Konak Belediye Başkanımız Sema Pekdas hakkında AdaletYürüyüşü 'ne ikram aracı gönderdiği için açılan davanın duruşmasına katıldık. Hukuku ve yargıyı sopa olarak kullanarak korku iklimi yaratmak isteyen anlayışa geçit vermeyeceğiz'' dedi.

Abdül Batur ise gelişmeleri sosyal medya üzerinden şu sözlerle paylaştı.
İzmir Asliye Ceza Mahkemesinde Konak Belediye Başkanı olarak görev yaptığı dönemde CHP Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı Adalet Yürüyüşüne verdiği destek nedeniyle yargılanacak olan Sema Pekdaş'a…destek vermek için dava öncesinde düzenlediği basın açıklamasına katıldık. Yargıyı, belediye başkanları üzerinden baskı kurmak ve göz dağı vermek için kullanan anlayışın karşısındayız. CHP İzmir İl Başkanımız Deniz Yücel…
CHP İnsan Haklarından Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekilimiz Gülizar Biçer Karaca, il başkan yardımcılarımız, ilçe başkanlarımız ve belediye meclis üyelerimiz ile birlikte Konak Belediyesi önceki dönem Başkanımız Sema Pekdaş'ın yanındayız.

Pekdaş mahkeme heyetine yaptığı savunmasında beraatini talep ederken, şu ifadeleri kullandı:
"Ben insanların ihtiyacı için su gönderdim. Zaten meclisten karar aldık. Bu karar kaymakamlık tarafından onaylandı. Yakıt, otel ve kendimin orada bulunmasıyla ilgili ihtiyaçları kendi cebimden ödedim arkadaşlarım da öyle yaptılar. Biz belediye olarak afetlerde de yardımlar gönderiyoruz. Araçların şehir dışına çıkması kanunen sıkıntı değildir. Burada bir suç unsuru görmüyorum beraatimi talep ediyorum."
Ardından hakim, duruşmanın ertelenmesine karar verdi. 

Editör: TE Bilişim