Toplantıya CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca, CHP Yunusemre İlçe Başkanı Av.Yalçın Arcak, CHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Av. Yiğit Can Özcan, CHP’li Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri Yenal Yıldırım, Bülent Mersinli, yönetim kurulu üyeleri, kadın kolları ve partililer katıldı. 
Toplantıda kentin gündeminden düşmeyen ve esnafın büyük sıkıntı yaşadığı kaldırım işgali konusunda, gündemdeki Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Yunusemre İlçesi Karakoca mahallesine yapılmak istenen eko turizm alanının Manisa Büyük Şehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün kızı Merve Ergün’e ait olması konuları masaya yatırıldı. 


CHP’Lİ GÜRTUNCA VE MECLİS ÜYESİ YILDIRIM KALDIRIM İŞGALİ KONUSUNA DEĞİLDİ


Basın toplantısında ilk söz alan CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca, son günlerde esnafın kabusu haline gelen kaldırım işgali konusuna değindi. 
Konuşmasında ekonomik sıkıntı içerisinde olan esnafın kaldırım işgali konusunda büyük sıkıntı yaşadığını ifade eden CHP’li Gürtunca şu ifadelere yer verdi: “Ekonomik kriz içerisinde olan esnafımıza bir darbede Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden gelmektedir. Kaldırım işgali sebebiyle esnafımız büyük sıkıntılar yaşıyor. Kaldırım işgali ile ilgili yanlış bir algı yaratılmak isteniyor. Deniliyor ki vatandaşlar kaldırım işgalinde ‘Kaldırımdan geçemiyoruz’ derken, esnaf ise ‘Eğer kaldımı işgal eden varsa gerekli ceza yazılsın’ diyor. Ama esnaf ‘Benim kapımın önündeki klimama, reklam panom veya taburem kaldırılıyorsa ve ceza yazılıyorsa mağdur oluyoruz’ diyor. Zaten ortada bir ekonomik kriz ve esnaf mağdur durumda. Mağdur durumda olan esnafa yardımcı olmak gerekirken, Büyükşehir Belediyesi esnafa köstek olmaktan ileri gitmiyor. Bazı bölgelerde yeşil alanlar var. Daha geçtiğimiz yıllarda yaz sezonunda insanlarımız aileleriyle birlikte o yeşil alanlarda çay içiyorlardı. Esnafta halkta bundan memnundu. Şimdi büyükşehir belediyesi bu alanları çevirdi. Ankara’da bir gecede çıkarılan KHK ile Cengiz Ergün bir gece Zabıtalara emir verip bu alanları kapatıyor. Bir keyfi uygulama yapılıyor. Neymiş ‘Halk yeşil alanı kullanamazmış’. Peki Ergün’e soruyoruz, Kent Park’taki alanlar kahverengi alan mı) Yeşil alan değil mi?. Burada üzümü yemek yoksa bağcıyı mı dövmek. Bu konunun bir daha değerlendirilmesini ve esnafa yardımcı olunmasını bekliyoruz. Böyle bir keyfi uygulamadan vazgeçilmeli ve esnafa uygulama için geçiş süresi tanınması gerekir. Ergün’e halkı dinlemesini ve halkın yararına işler yapmasını istiyoruz. Bu konunu takipçisi olacağız.”
CHP’li Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Yenal Yıldırım ise kaldırım işgali konusunda yaptığı açıklamada, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün güç zehirlenmesi yaşadığını iddia ederek, “Güç zehirlenmesi yaşayan ve psikolojisi tartışma yaratacak şekilde diktatör yönetimini yaşatan bir Cengiz Ergün var karşımızda. Özellikle kaldırım işgali konusunda esnafa geçiş süresi tanımayan bir Ergün var. Resmi Gazetede yayınlanan bir kanunun bile geçiş süresi vardır. Bunlar akşam yatıp, sabah kalkıp kafalarına gelen bir şeyi uyguluyorlar. Birçok bölgede ‘Ben yaptım oldu’ mantığı ile engelli rampalarını kaldırdılar. Bu uygulama vicdana sığacak bir durum değildir. Manisa’da tıbbi müdahale gerektirecek olaylar var. Biz gücümüz yettiği kadar yapılan yanlışlıkların arkasında durmaya devam edeceğiz. Kanunu üstünde verdikleri karara itirazlarımız ve haklı mücadelemiz sürecek.” diye konuştu. 


“HALKIN TAKDİRİYLE SEÇİLEN ERGÜN, HALKIN NEFRETİYLE GİDECEK”


Toplantıda söz alan CHP’li Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Bülent Mersinli Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Yunusemre İlçesi Karakoca mahallesine yapılmak istenen eko turizm alanının Manisa Büyük Şehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün kızı Merve Ergün’e ait olması konusunu gündeme taşıdı. 
CHP’li Belediye Meclis üyesi Mersinli yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Geçtiğimiz yerel seçimlerde tüm tarafların takdiriyle seçilen Cengiz Ergün, şimdi görüyoruz ki tüm tarafların nefretiyle gidecek. 3 senedir belediye meclis üyesiyim. 3 sene içerisinde en sık duyduğum söz ‘Hakkınızı helal edin’. Ben kimseye hakkımı helal etmiyorum. Ben hakkımı helal edersem, büyükşehir belediye bünyesinde asgari ücretle çalışanlar bana hakkını helal etmez. Manisa bana hakkını helal etmez. Şimdi babası Ergün bizi yönetmeye çalışıyor. Sonra çocuklarına bizi yönetmeleri için zemin hazırlıyor. Şimdi kızına bir rant sağlıyor. Ormanlık bir arazinin üzerine yapılan eko turizm alanın mülkiyeti Ergün’ün kızı Merve Ergün çıkıyor. Öncelikle ben bu davayı bu alanın kadastral yol olmadığı ve yapılaşmaya açılamayacağı gerekçesiyle kararın iptali için dava açmıştım. Ancak dava sırasında ortaya çıkanlar bizi hayrete düşürdü. Alan üzerinde yaptığımız incelemelerde araziye yol açabilmek için dağı delmişler, yüzyıllık ağaçları kesmişler. Hukuksuzluğun yanı sıra doğayı katletmişler. Altyapı çalışmalarına başlamışlar. Eğer o alan başka birsinin üzerinde olsa Merve Ergün’ün arsası gibi çalışmalara başlamazlardı. Artık bu konuyu dava aşamasına getirdik. Bundan sonra bu davaya sivil toplum örgütlerinin, Manisalıların sahip çıkması gerekiyor.  Bu rantın karşı durmalarını istiyoruz. Eğer Manisa bu davaya sahip çıkmazsa, Cengiz Ergün’ün çocukları, damakları zenginleşecek, bizlerde sadece bakmak durumunda kalacağız.”


“MANİSA BÖYLE BİR USULSÜZLÜK GÖRMEDİ”


CHP Yunusemre İlçe Başkanı Av. Yalçın Arcak ise yaptığı konuşmada, eko turizm alanının Cengiz Ergün’ü kızı Merve Ergün’e ait olması üzerinden eleştiriler yönelterek şu ifadelere yer verdi: “Eko turizm alanıyla ilgili alınan meclis kararın iptaliyle ilgili davayla konusunda henüz karar verilmedi. Mahkemenin ara kararında ilginç ve hiç ummadığımız bir durumla karşılaştık. Mahkeme heyeti ara kararında alana keşife gideceğini belirtirken, birde davayla ilgili bir kişiye ihbarda bulundu. İhbarda bulunduğu kişinin Cengiz Ergün’ün kızı Merve Ergün olduğunu öğrenince kanımız dondu. Bu alan meclis kararı alınırken Merve Ergün’e ait değil. Meclis kararı Cengiz Ergün’üne yakın bir isim üzerinden geçiyor. Ama ne hikmetse dava sırasında acele bir şekilde alan Merve Ergün’e satılıyor. Eskiden saman altından su yürütürken, şimdi saman altından su yürütme gereği bile duymuyorlar. Bu alanı kıza peşkeş çekiyor. Bu alanın şuanki değeri milyonlar değerinde bir alan. Alan üzerinde yaptığımız incelemede hala davası devam eden cennet bir alanda çalışmalara başlanılmış, ağaçlar kesilmiş ve alt yapı oluşturulma başlanmış olduğunu gördük. Haramiler bu ormanlık alana kıymaya başlamışlar. Sondaj çalışmalarına kadar işlemlere başlamışlar. Biz Cengiz Ergün’ün birçok kez uyardık. TÜGVA’da, işgaliye olayında, ranta açtıkları yer konusunda uyarılarda bulunduk. Ancak Ergün ranta dayalı bir dikta kurmuş. Şuanda sanki Manisa’nın Recep Tayyip Erdoğan’ı konumunda. Manisa’da böyle bir usulsüz düzen görülmedi. Burada kafalarına göre eko turizm yapmak istediklerini ifade ediyorlar. Ama görülüyor ki bu tamamen bir rant düzeni. Cengiz Ergün, Manisalıların Ali kıran baş kesen kesildi. Cengiz Ergün’ü kimler koruyor. Ama şunu unutmasınlar ki Cengiz Ergün’ün sonu yakındır. Kamuoyunda yer alan bu büyük olayla ilgili hala bir açıklama yok. Biliyoruz ki Cengiz Ergün önümüzdeki yerel seçimlerde bir daha aday olmayacak. Çünkü kaybedeceğini biliyor. Bunun için önümüzdeki genel seçimlerde dokunulmaz zırhına bürünmek için milletvekili olmaya çalışacaktır. Ama bilsin ki biz onu milletvekili de yaptırmayacağız. Milletvekili olsa da onunu dokunulmazlık zırhını da kaldıracağız ve milletin önünde yargılatacağız.”


CHP’Lİ ÖZCAN’DAN ERGÜN’E UYARI: HUKUKA AYKIRI İŞLERE ALET OLMA


CHP’li Mersinli’nin eko turizm kararına ilişkin açılan iptal davasının avukatlığını yapan CHP İl Başkan Yardımcısı Av. Yiğit Can Özcan ise şöyle konuştu: “Kadastral yolu olmayan bir parsele bir imar izni vermek hukukun arkasından dolanmak ve hiçe sayıldığı anlamına gelmektedir. Bu durumu tespit ettikten sonra imar planını iptali istemiyle dava açtık. Davayı açtıktan sonra söz konusu eko turizm alanı olarak ayrılan parselin Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün kızı Merve Ergün’e ait olduğu çıktı. Biz büyükşehir belediye başkanını TÜGVA olayında uyarmıştık. Manisalının verdiği yetkiyi kendisi için değil Manisalı için kullanması gerektiğini söylemiştik. Bir kez daha Ergün’ü uyarıyoruz. Hukuka aykırı tüm uygulamaların takipçisi olacağız. Yargı yoluyla iptal edilmesi için elimizden gelen her şeyi yapmakta hiçbir zaman durmayacağız. Sayın Ergün’ün imar rantı konusundaki telaşını anlayabiliyoruz. Çünkü 2024’e az bir zaman kaldı. Kendisi de sandıkta yaşayacağı yenilginin farkında. Bu nedenle hukuka aykırı hiçbir işe alet olmamalarını tavsiye ediyoruz.”


“BİZ RANTIN HER TÜRLÜSÜNE KARŞIYIZ”


CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban yaptığı açıklamada ise, eko turizm altında karakoca mahallesinde yapılmak istenilen çalışmanın bir rant haline dönüştüğünü ve arsanın Cengiz Ergün’ün kızına ait çıkmasının bunun bir göstergesi olduğunu dile getirdi. 
CHP’li Balaban açıklamasında şöyle konuştu: “CHP olarak hem Türkiye’de hem de Manisa’da ana muhalefet görevini en iyi şekilde yerine getirmektedir. Cengiz Ergün’e karşıda gayet net, ama hiçbir zaman hakarete kaçmadan bir muhalefeti görevimizi yerine getiriyoruz. Bunun en yakın öreğini TÜGVA’daki mücadelemizde gösterdik. TÜGVA’da büyük bir başarı elde ettik. Esnafa karşı uygulanan baskıda karşı olduk. Esnafımızın sesi olduk. Büyükşehir Belediyesi’nden işten atılan vatandaşlarımızın sesi olduk. Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı usulsüzlükleri her zaman kamuoyu ile paylaştık. En son Manisa’nın gündemine oturan rant olayını da CHP olarak gündeme taşıdık. Bunun adı kişiye özel rant ve imardır. Bu konuda CHP örgütü olarak bir mücadele başlattık. Hukuk mücadelesinde ve toplumun vicdanı olması konusunda bu mücadelemizi sürdüreceğiz. Nedense hep zenginlere oluyor. Bir garibana böyle bir imar çalışması veya imar piyangosu vurmuyor. Biz rantın her türlüsüne karşıyız ve karşı olmaya devam edeceğiz. Bu rantı şuanda ortaya çıkardık. Bu rant olgusuna asla izin vermeyeceğiz. Hesabı yargı ve hukuk önünde verecekler.”


CHP’Lİ BALABAN’DAN BÜYÜK İDDİA!


CHP’li Balaban açıklamasının son kısmında, 29 Mayıs Pazar günü İstanbul Atatürk Havalimanı’nın alanında yapılacak Millet Bahçesi’yle ilgili törene Manisa’dan bir çok memurun baskıyla görülmek istendiği iddialarını gündeme taşıdı. 
CHP’li Balaban iddialarla ilgili şu ifadelere yer verdi: “Geçtiğimiz Cumartesi günü İstanbul’da büyük bir miting yapıldı. Yüzbinlerce kişi İstanbul’da o alanı doldurdu. Bu büyük bir başarıydı. Sayın genel başkanımız ezilenleri kürsüye çıkarak düşüncülerini kamuoyu ile paylaşmasına destek verdi. Ama o mitingde ne bir baskı, bir yevmiye, promosyon veya ödül yoktu. İnsanlar gönülleriyle ve imkanlarıyla miting alanına geldi. Ama önümüzdeki 29 Mayıs Pazar günü Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’da bir Millet Bahçesi töreni var. Nerede yıkmaya çalıştıkları Atatürk Havalimanı’n olduğunu yerde. Adına Atatürk demeye bile çekindikleri bir anlayışın yerde töreni var. Bu açılış öncesinde bize değişik kurumlardan çeşitli iddialar geldi. Mesela Çevre ve Şehircilik İklim değişikliği İl Müdürlüğü’nde 80 kişiye ‘Siz mitinge gelen. Biz sizi mitinge götüreceğiz. Pazartesi günüde idari izinli sayılacaksınız’ şeklinde bir baskı yapıldığını öğrendik. Bu sadece bir kurum değil, bir çok kurumdaki vatandaştan bize gelmeye başladı. Memurları zorla miting alanına götürerek, hiçbir şeyi başaramazlar. AKP uzatmaların uzatmasını oynuyor. Yapılacak ilk seçimde AKP tarihin çöplüğüne gidecektir. Partiler mezarlığında yerini alacaktır.  Bu iddiaların doğur olmadığı yönünde kamuoyu ile paylaşmalarını istiyoruz.”

Manisa Bu Olayı Konuşuyor! Ormandaki turizm projesinin altından büyükşehir belediye başkanının kızı çıktı  TIKLA

Editör: TE Bilişim