Ülke gündemi ve Kemalpaşa özelinde önemli değerlendirmelerde bulunulan toplantıda Başkan Karakayalı, Tacettin Bayır ve Kamil Okyay Sındır Kemalpaşa'ya olan ilgilerinden dolayı teşekkür etti. 

Başkan Karakayalı şu ifedelere yer verdi, "Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanımız Ahmet Cemil Balyeli’nin ev sahipliğinde, Milletvekillerimiz Tacettin Bayır ve Kamil Okyay Sındır’ın katılımı ile ülke gündemi ve Kemalpaşa özelinde önemli değerlendirmelerde bulunduğumuz bir toplantı gerçekleştirdik. Kemalpaşa’ya olan ilgi ve alakaları dolayısıyla değerli vekillerimize, tüm Kemalpaşalılar adına teşekkür ediyorum."

CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır üreticinin esnafın kaderine terk edildiğini vurgulayarak: “2021 yılının sadee ilk dört ayında 36 bini aşkın esnafımız iflas etti. Geçen yıl 50 liraya alıcı bulan ihracat kirazının bu seneki fiyatı 30 liranın bile altında tutuluyor. Türkiye yönetilmiyor, yönetilemiyor” dedi.



CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır pandemi sonrası esnafın, çifçinin zor durumda olduğuna dikkat çekerek; “Yurt dışından ithal ettiğimiz ürünleri, kendi üreticimizi destekleyerek ülkemizde yetiştirmeliyiz. Çiftçi maliyetleri zaten çok yüksek Şu anda en büyük sıkıntı üretici para kazanamıyor, tüketici de kirazı pahalı yiyor” şeklinde konuştu.



Ardından milletvekilleri ve partililer Kemalpaşa Bağyurdu belde örgütünde buluşup esnafı ziyaret etti. Bağyurdu Kiraz Pazarı’nda üreticilerin sorunlarını dinledi. Kemalpaşa Ören’de kiraz pazarındaki ve merkezdeki esnafların talep ve sorunlarını dinleyen Bayır; “Bir dokunduk bin ah işittik. Esnafımız, borç batağının içine düştüğünü, belgeleri ile gösteriyor. Kiraz üretcilieri dertli" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim