Kemalpaşa'da faaliyet gösteren ve Türkiye'nin 96.büyük sanayi kuruluşu olan Abalıoğlu Grubun bünyesinde faaliyet gösteren Lezita fabrikasında yaşanan işten çıkarmalara CHP'li milletvekilleri sessiz kalmadı. 17 gün önce işten çıkartılan ve o günen bu yana eylemlerini sürdüren işçileri ziyaret eden CHP İzmir Miletvekili Tacettin Bayır ve Kani Beko işçilerin sesi olmak için harekete geçti.

İŞÇİLERİN İSTEKLERİ BELLİ

Tacettin Bayır ''Kemalpaşa’da bulunan Abalıoğlu Lezita fabrikasında sendikalaştıkları için işten atılan işçilerin fabrika önündeki direnişlerine destek verdik. İşçilerin bazılarına baskı ve tehditle sendikadan çıkış yaptırılmış. İşçilere destek olmaya gelenlerin kapı girişi içeri alınmış ve servislerin güzergahı da değiştirilmiş. Böylelikle destek sağlanmasına engel olunmuş. Yüz kızartıcı suç işledikleri gerekçesi ile işlerine son verilmiş. Böylelikle başka iş bulmalarının onu kesilmiş ve kod 25’e göre işsizlik maaşı alamıyorlar. İşçilerin istekleri belli. Çıkarılanların geri alınmasını istiyorlar'' mesajı verdi.

BU İŞÇİLERİN SESİ VE SOLUĞU OLACAĞIZ

CHP İzmir Milltvekili Kani Beko ise ''Kemalpaşa’da bulunan Abalıoğlu Lezita fabrikasında sendikalaştıkları için işten atılan işçilerin fabrika önündeki direnişlerine destek verdik. Sendikal hak ve özgürlükler Anayasamızda tanımlanmıştır ve bir işçi sendikalı olduğu için işten atılıyorsa bu kesinlikle yasalara aykırıdır ve sosyal bir cinayettir. Biz, direnişteki arkadaşlarımızın işi, ekmeği, geleceği ve örgütlenme hakkı yanı sıra da iş başı yapmaları için TBMM’de sesi ve soluğu olacağız'' dedi.

Editör: TE Bilişim