CHP Milletvekili Av. Kılıç, konuyla ilgili hazırladığı yazılı soru önergesini Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle 5 Nisan Pazartesi günü TBMM Başkanlığı’na sunacağını açıkladı.
CHP’li Av. Sevda Erdan Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada, Aslı Özkısırlar’ın, İzmir'deki hastanelerde yer bulamadığı için hayatını kaybetmesinin, bütün toplumu olduğu gibi kendisini de derinden yaraladığını ve üzdüğünü kaydetti.
Covid-19 salgınındaki yükselişin ardından İzmir’in de birçok il gibi turuncu kategoriden kırmızı kategoriye geçtiğini, korona virüs hasta sayısının artmasıyla hastanelerdeki yoğunluğun arttığını ve hastalara yer bulunamadığını ifade eden Av. Sevda Erdan Kılıç, şunları kaydetti:
“İzmir vaka sayılarının en çok arttığı iller arasında yer almıştır. Bu da hastanelerdeki yatakların dolmasına ve gelen yeni hastalar için hastanelerde yer bulunamamasına neden olmuştur. Gerekli tedbirlerin zamanında alınmaması ya da geç alınması sonucu yaşanan hastanelerdeki bu doluluk, daha hayatının baharında olan genç bir kadının yaşamını yitirmesine neden olmuştur.
İzmir'de, Alsancak Sevgi Yolu’nda takı satarak geçimini sağlamaya çalışan Aslı Özkısırlar, hastalığından dolayı bir aya yakın bir süredir hastanelerde boş yatak arıyordu. Ancak Aslı Özkısırlar, hastanelerde yatak bulunamadığı ve tedavisi geciktiği için vefat etti. Bu süreçte kalbi iki kez duran Özkısırlar, iki gün önce hastanede yatak bulabilmişti, ama artık çok geç kalınmıştı. Kronik romatizmal rahatsızlığı olan Özkısırlar, yaşadığı süreç boyunca sosyal medya hesabından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya çağrılarda bulunmuş; ‘Nerdeyse 10 günden fazladır hastaneye yatış için bekliyorum. Yatak yok. Ama siz yapın kongrenizi. Benim çektiğim ağrının eziyetin ne önemi var sonuçta’, ‘20 gündür hastanede boş yatak bekliyorum ben... Yeter düşün bu milletin yakasından yeter’ tweetleri atarak tepkisini dile getirmişti.”

“25 gündür yatak bulamıyordu”
CHP İzmir Milletvekili Av. Kılıç, Aslı Özkısırlar'ın ailesinin yaşadıkları sağlık skandalını, “Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bir doktor vardı. 25 gündür yatak bulamıyordu. Durumu kötüydü. Doktorlar da bunu söyledi. Bu süreçte nefesi kesildi ve ciğerleri su topladı. Durumu ağırlaşınca Yeşilyurt Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Orada yoğun bakıma alındı. Orada da yer olmadığı için Ege Yaşam Hastanesi’ne kaldırıldı. Durumu giderek kötüleşti ve vefat etti. Romatizmal bir hastalığı vardı. Kısa bir süre önce de stent takıldı.” sözleriyle açıkladığını ifade etti.
Aslı Özkısırlar gibi kronik rahatsızlığı olan birçok hastanın İzmir’deki hastanelerde son dönemde yer bulamadığını dile getiren Av. Sevda Erdan Kılıç, Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere İzmir İl Sağlık Müdürlüğü ve diğer yetkililerin ise buna seyirci kaldığını bildirdi.

Lebalep kongreler insanların yaşam hakkını gasp etti”
CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, AK Parti iktidarının başından itibaren pandemi sürecini şeffaf bir şekilde yürütmediğini, hep bilgileri sakladığını, gereken önlemleri zamanında almadığını ve son yapılan lebalep kongreler ile de bugünkü korona virüs tablosuna ulaşıldığını ifade etti.
Av. Sevda Erdan Kılıç, AK Parti kongreleri için, “Bu konuyu gündemde tutmanın kimseye faydasının olmadığı kanaatindeyim” diyen Bakan Koca’ya, “Peki görevinizi yapamadığınız için yaşamını yitiren Aslı’yı gündemde tutalım mı? Ne dersiniz?” diyerek tepki gösterdi. İktidarın öve öve bitiremediği sağlık sistemi algısının çöktüğünü dile getiren CHP’li Av. Sevda Erdan Kılıç; hasta garantili, görkemli beton yığınları olan şehir hastanelerinin de halkın sırtında kambur olmaktan başka bir işe yaramadığını belirtti. Av. Sevda Erdan Kılıç, “İnsanları koca koca beton yığınları değil; işini doğru yapan, şeffaf ve tutarlı yönetimler korur.” dedi.    

CHP İzmir Milletvekili Av. Kılıç, açıklamasında şu hususları belirtti:
“Ülke olarak pandemide şu anda maalesef üçüncü piki yaşıyoruz. Vaka ve vefat sayısı gün geçtikçe artıyor. 2 Nisan tarihi itibariyle; günlük vaka sayısı 42 bin 308’e, vefat sayısı 179’a yükseldi. Peki bu tablo karşısında AK Parti iktidarı ve Sağlık Bakanlığı ne yapıyor? Onlar da seyirci gibi bu tabloyu izliyor. Seyirci olmak yerine pandemiye karşı her türlü önlemi alması ve vatandaşların yaşam hakkını koruması gerekenler, gencecik bir canın daha kayıp gitmesine engel olamamışlardır. AK Parti ülkenin boynuna ilmeği geçirdi, adeta altındaki sandalyeyi tekmeliyor. Bu ve bundan önce yaşanan ölümlerdeki sorumluluklarından dolayı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve diğer yetkililer istifa etmelidir

Editör: TE Bilişim