CHP İzmir Milletvekili  Sevda Erdan Kılıç, İzmir’de bir okuldaki öğrencilerin “teknoloji etkinliğine gidiyoruz” denilerek AK Parti toplantısına götürülmesi skandalını Meclis gündemine getirdi.
CHP Milletvekili Av. Kılıç, konuyla ilgili hazırladığı yazılı soru önergesini Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sundu. TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada, AKP’nin son dönemde giderek artan “halkı kandırma skandallarına” bir yenisinin daha eklendiğini ifade etti.

- “Gençleri kirli siyasetinize alet etmekten vazgeçin”
CHP İzmir Milletvekili Av. Kılıç, açıklamasında şunları kaydetti: “Vatandaşlarımızı rızaları dışında AKP üyesi yaptıkları yetmedi, şimdi de gençlerimizi, çocuklarımızı yalanla, dolanla kandırarak AKP toplantılarına götürüyorlar. İzmir Menderes Şehit Mehmet Kıvık Anadolu Lisesi öğrencilerini dün velilerine de izin kağıdı imzalatarak, ‘teknoloji etkinliğine gidiyoruz’ diye alıp Bornova Kültür Merkezinde ‘Teknoloji Fuarı’ görünümlü parti propagandasına götürüyorlar. Öğrenciler salona girdiklerinde sahnede ‘İlk Oyum Erdoğan’a’ yazısı, Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük boy fotoğrafları, AKP bayrakları ve amblemleri ile karşılaşıyorlar, salonda ‘Recep Tayyip Erdoğan’ sloganları atılıyor. Gençlerin iradesi dışında, ellerinden seçim yapma hakkı alınarak parti propagandası yapılmasını da böyle bir siyaset anlayışını da kabul edemeyiz. Okulda dersinin başında olması gereken gençlerin Erdoğan propagandasında ne işi var? Bu kadar aciz misiniz? Bu şekilde mi gençlerden oy alacağınızı düşünüyorsunuz? Gençlerin geleceğini çaldığınız yetmedi mi de yalanla dolanla parti propagandasına götürüyorsunuz? Gençleri kirli siyasetinize alet etmekten vazgeçin. Gençlerin beklentilerini karşılayın, sorunlarını çözün.
- “Yolcudur Abbas bağlasan durmaz”

Halk kendi iradesi ile AKP toplantılarına katılmadığı için öğrencileri kandırarak, memurlara ve işçilere de yönetici baskısı ve mobbingi ile toplantılara katılım zorunluluğu getirerek, salonları, alanları doldurmaya çalışıyorsunuz ama nafile, boşa çabalamayın, bu ayak oyunlarından vazgeçin; milletin aklından, gönlünden, kalbinden gittiniz seçimden sonra iktidardan da gideceksiniz. Yolcudur Abbas bağlasan durmaz!”

Editör: TE Bilişim