CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile Mersin Anamur'da yaşayan 6 yaşındaki çocuğun köyün imamı, komşusu ve akrabaları tarafından istismar edildiğini, savcılığın failler için tutuklama talep etmesine rağmen mahkemenin serbest bıraktığını söyledi.

SAVCILIK TUTUKLAMA İSTEDİ, MAHKEME SERBEST BIRAKTI
Antmen, olayın nasıl gerçekleştiğini şöyle anlattı: "12 yaşındaki bir kız çocuğumuz, 6 yıl önce köyün imamı tarafından cinsel istismara uğramış. İki eniştesi ve bir komşuları da çocuğumuzu istismar etmeye, cinsel istismara maruz bırakmaya devam etmişler. Faillerin dördü de gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi. Savcılık tutuklama istedi, fakat mahkeme dördünü de serbest bıraktı." 

Konunun çocuğun öğretmenleri tarafından fark edildiğini ve gündeme getirildiğini belirten Antmen, "Bu konuda olayı takip eden öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın Anamur Sosyal Hizmet Müdürlüğü de bu konuda yardımcı oldu. Çocuğumuz bir yere yerleştirildi. Çocuğun babası yok, annesi de kendisine bakamayacak durumda ve o da korumada. Faillerin 4’ü de gözaltında. Savcılık tutuklama istedi, mahkeme 4’ünü de serbest bıraktı. Anamur Başsavcılığı karara itiraz ediyor. ‘Bir kereden bir şey olmaz’ zihniyetinin tezahürleri. İktidar sahiplerinin eylem ve söylemleri çocuklarımızı buna maruz bırakıyor. Ben bu konuda adalet bekliyorum" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim