İzmir'in Konak ilçesinde geçtiğimiz gün boşanma aşamasında olduğu öğrenilen 31 yaşındaki Cansu Aydoğdu eşi tarafından öldürüldü. Cinayet Aydoğdu'nun kaldığı anne evinde gerçekleşti. Türkiye'nin konuştuğu kadın cinayetlerinin son halkası olan kanlı olayın ardından CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel harekete geçti. Cansu Aydoğdu'nun acılı ailesini ziyaret eden Yücel şunları söyledi...

Handan, Cansu, Sakine, Zehra, Nurel, Şule ve Yeliz... Onlar Artık Yoklar! Son bir haftada, sadece basından haberdar olabildiğimiz kadarıyla 7 kadın, 7 can katledildi. Kadın cinayetleri bu ülkenin kötü kaderi, kara lekesi olamaz.
Kadınların erkek şiddetiyle hayattan canice koparılmasına, insan hayatının bu kadar değersizleştirilmesine daha ne kadar seyirci kalacaksınız?Daha kaç evladın yetim, kaç anne babanın evlatsız kalması gerek?
Hani ihtiyacınız yoktu İstanbul Sözleşmesi’ne, hani yasalar yeterliydi de siz uygulayıp koruyacaktınız şiddetten kadınları. Siz, hayatı tehlikede olduğunu ”ölmek istemiyorum” diye haykıran, erkek şiddeti karşısında çaresiz kalan kadınları görmezden gelirken, onlar katledilmeye devam ediyor.
Bir inat uğruna, tarikat ve sahte cemaatlerin gönlünü hoş etmek için, kim çıktıysa İstanbul Sözleşmesi’nden, kadınlarımızın katledilmesinin sorumlusu da odur. Kadın cinayetleri siyasidir. Siyasi iktidar bu duruma seyirci kalmaya devam eder, bir devlet politikası oluşturmazsa tüm bu cinayetlerin vebali de onun boynundadır.  
İzmir’de boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından katledilen #CansuAydoğdu’nun acısını paylaşmak ve yanlarında olduğumuzu göstermek için, ailesine taziye ziyaretinde bulunduk. Bu acılar son buluncaya, Türkiye'de kadına şiddet bitinceye kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz.

Editör: TE Bilişim