CHP heyeti, sel felaketinin yaşandığı Kastamonu’nun Bozkurt ve Sinop’un Ayancık ilçelerini ziyaret ederek, vatandaşlarla görüştü.

TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi, İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ve Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı’dan oluşan CHP heyeti, Bozkurt’ta sel felaketinden etkilenen esnaf ve vatandaşların taleplerini dinledi, Ayancık’ta selin en çok etkilediği oto sanayi esnafını ziyaret etti.

Kılıç, ziyaretle ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşanan sel felaketinin ardından hasar ve enkaz kaldırma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Çalışmaların özveriyle yürütüldüğüne işaret eden Kılıç, "Ankara, İstanbul, İzmir ve Eskişehir’in de aralarında bulunduğu birçok ilden belediyelerimizin ekipleri de enkaz çalışmalarının kaldırılması ve afetzedelerimizin tüm ihtiyaçlarının karşılanması için seferber, özveriyle çalışıyor. DSİ, Orman Bölge Müdürlükleri ekipleri, polis, jandarma ve sivil toplum örgütlerimiz başta olmak üzere, tüm kurumlara çalışmaları için teşekkür ederiz." diye konuştu.

Afetzedelerin kayıplarının eksiksiz karşılanması çağrısında bulunan Kılıç, "Yaraların sarılması için konut, iş yerleri yapımı, tüm ihtiyaçlar ve afetzedelerin çocuklarının eğitim masrafları devlet tarafından karşılanmalı." dedi.

Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer de iş yerleri ve evleri yok olan esnaf ile vatandaşların perişan durumda olduğunu belirterek, hasar tespit raporlarının bir an önce tamamlanıp, zararların eksiksiz giderilmesi gerektiğini söyledi.

Yaşanan felaketten ders alınması gerektiğini vurgulayan Çakırözer, "Bu felaket bizlere bir kez daha gösterdi ki doğayı yok sayarak, dere yataklarına evler inşa ederek yapılaşma olmaz. Burada halk yıkılan konutların yerine aynı bölgeye yeni konutlar inşa edilmemesini istiyor. Bir daha aynı acıların yaşanmaması için yaşananlardan hepimiz ders çıkarmalıyız." ifadesini kullandı.

Editör: TE Bilişim