Bursa'nın Keles ilçesine 5 km mesafede bulunan ve her yıl Türkmen Şenlikleri'nin yapıldığı Kocayayla'da Büyükşehir Belediyesi'nce kırsal turizm projesi adı altında yapımına başlanıp yarım bırakılan bungalov tipi villalarda doğaya uygun taş zemin-ahşap kazık ve malzeme yerine beton ve çelik konstrüksiyon kullanılmasını eleştiren Çelik, Nerede yeşil, nerede doğa harikası varsa, AKP'nin aklına ilk beton gelir, demir gelir, rant gelir. Hiç şaşırmıyoruz" dedi.

Kocayayla bir ülke mirasıdır. Birçok siyasi parti etkinliğine tanıklık etmiş, birçok organizasyona evsahipliği yapmış gerçekten doğa harikası bir yerdir. Fakat nerede yeşil, nerede doğa harikası varsa, AKP'nin aklına ilk beton gelir, demir gelir, rant gelir. Bu doğa harikası yeri de katlettiler. Hiç akar suyu olmayan yere baraj yaptılar, binlerce ağaç kestiler burada. O yetmiyormuş gibi bu doğa harikası yeri çelik konstrüksiyon ve betonlarla yok ediyorlar. AKP bütün Türkiye'yi olduğu gibi Bursa'nın gözbebeği doğa harikası Kocayayla'yı da bu hale soktu. Halkımız ilk seçimde bunların hesabını soracaktır. Bundan hiç kuşkumuz yok."

Burada doğaya uygun, ormana uygun ahşap binalar yapılarak turizme destek sağlanabilir. Onun için bu yapılanlara karşı çıkıyoruz" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim