Sürdürülebilir Kalkınma Gençlik Liderleri Eğitim Programı (SÜGEP) asistanı Burcu Yağmur Doğan İzmir’den ses getirecek bir proje için çalışmaların devam ettiğini öyledi. ‘’SÜGEP, gençlerin sürdürülebilinir kalkınma hedefleri doğrultusunda projeler geliştirmesine yönelik çeşitli eğitim süreçlerinden geçiriyor’’ hatırlatmasında bulunan Burcu Yağmur Doğan, ‘’yeşil mutabakatla 2030’dan sonra ihracat yapan şirketler ambalajlarında biyoçözünür malzeme kullanmak zorunda. Dünya değişiyor, yeşil bir değişim söz konusu. Biz dünyanın gerisinde kalmadan bu değişimi takip etmek zorundayız. Bizim projemiz de bununla ilgili'‘ dedi. 

İşte Burcu Yağmur Doğan’ın açıklamalarından öne çıkan detaylar... 

DENİZ MARULUNDAN AMBALAJ 

Sıfır atık misyonuna hizmet eden bir anlayışla doğada tamamen çözülebilecek ya da yüzde yüz geri dönüştürülebilecek, tek kullanımlık plastiğe alternatif olabilecek bir ambalaj malzemesi elde etmek istiyoruz. Tek kullanımlık plastikler küresel düzeyde büyük problem. Dünya genelinde sadece yüde 9’u geri dönüştürülebiliniyor ve bu rakam da çok düşük bir rakam.  

SÜRDÜRÜLEBİLİNİR YAKIT 

Son dönemde halk arasında deniz marulu denen rahatsız edici görüntüleri sık sık görüyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi bunlarla mücadele ediyor. Biz de SÜGEP olarak olaya daha geniş açıdan bakmak istedik. Büyükşehir’le birlikte iş birliği içinde bu alglerin arındırılması sürecinde yer alalım dedik. Deniz marulu bir problemmiş gibi görünse de çok büyük de bir fırsat. Sürdürülebilinir yakıtlara dönüştürülmesi yanında kozmetik ve gıda gibi alanlarda da döngüsel ekonomiye kazandırılanabilinir. Kente değer katacak projeler üretmek istiyoruz.  

GENÇLER İÇİN BÜYÜK FIRSAT 

SÜGEP Akademi sadece fikirlerin oluşumuyla ilgili sınırlı kalmıyor. Gençleri iş dünyasından insanların olduğu ortamlara da sokma şansı veriyor. Gençlere bu türden ortamlara katılmalarını tavsiye ediyorum. Bir takımın parçası olma hissini yaşamaları lazım. Tek başına ilerlemeni çok mümkün değil. Desteğe, iş birliğine, bir ekibe ihtiyaç duyacaksınız. Deneyimli insanlardan destek almak gelişiminiz için çok önemli.  

Editör: TE Bilişim