Sözcü Gazetesi'nden Ruhat Mengi'ye konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer akibeti merak edilen Buca Cezaevi arazisiyle ilgili çok net mesajlar verdi. Soyer 70 bin metrekare inşaat planlanan Çevre Bakanlığı projesine karşı gerekirse inşaat makinelerini bölgeye çekerek direnecekleri mesajını verdi.

İşte Soyer'in açıklamaları..

Türkiye'nin en güzel sahilleri, yeşil alanları tümüyle yok ediliyor, hatta dokunulmaması gereken, sit alanı olan yerler de iktidara yakın müteahhitlere veriliyor. Siz İzmir çevresinde bunu önleyebiliyor musunuz? 

Bu tür girişimler olur, İzmir'in Büyükşehir Meclisi'nde de, ilçe meclisinde de hep duvara toslar ama Çevre Bakanlığı'yla İzmir'in iradesini bir kenara itip kendilerini hakim kılabiliyorlar. En son örnek Buca Cezaevi alanı. Buca Cezaevi yıkıldı ve orası yeşil alan olsun istiyoruz, onlar da ticaret, konut, lojman yapmak istiyorlar. 

Yine beton yığını yani. “İstanbul'a ihanet ettik” demişlerdi, orada da devam ediyor. 

Burada da güçlü bir direniş sergileyeceğiz, çünkü yine bizi by-pass ederek bir plan geçirmeye kalktılar Bakanlıktan, buna direnç göstereceğiz, sivil toplum kuruluşlarını, dernekleri, vakıfları organize ederek o inşaatları yaptırmamak için elimizden ne geliyorsa yapacağız, gerekirse iş makinalarının önünde duracağız. Bu dipsiz bir kuyu, rantı tatmin edemezsiniz, onu doyurmak mümkün değil, o yüzden de çok ilkesiz, kuralsız, her şeyi tahrip edebilecek kadar gözü kara gidiyorlar, o yüzden çok sağlam durmak, izin vermemek gerekiyor. 

Editör: TE Bilişim