AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, yıkımı ve planlaması tamamlanan Buca Cezevi arazisine gelerek açıklamalarda bulundu ve Adnan Kahveci Caddesi'nin kesintisiz ulaşımı konusunda Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç'a çağrı yaptı.
Kaya açıklamasında şunları söyledi:
"CHP'li Büyükşehir'in AVM planını kaldırarak, 44 bin 442 m2 sosyal donatı alanıyla hemşehrilerimizin kullanımına açtığımız Buca Cezaevi arazisindeyiz.  Buca Belediye Başkanı Sn. Erhan Kılıç'a çağrıda bulundum.  Yol için, İller Bankası'na izin müracaatını yapmasını bekliyoruz. Biz de Ankara'da gerekli izinleri alıp, bir an önce Adnan Kahveci Caddesi'ni kesintisiz ulaşıma açalım. 
Ayrıca, hafta sonları kurulan pazarı da, yolun üzerinden geçici olarak boş cezaevi arsasına alınmasını talep ederse, bu konuda da yardımcı olacağımızı ifade etmek isterim" 

YOLU AÇARIZ! BİZİM İÇİN SORUN YOK
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’nın Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç’a yönelik mesajına Erhan Kılıç’tan yanıt gecikmedi. ‘’Açarız, yolu hemen açarız. Yol bizim görevimiz zaten, açarız’’ mesajı veren Erhan Kılıç, ‘’İller bankası şu an mülkiyetin sahibi. Ona müracaat et, yardım edelim demiş. Normalde olması gereken şey, uygulama yapılması lazım buraya. Uygulama yapıldıktan sonra yapılır. Ancak şu anda muvakatnameyle de yol açılabilir. Aslında bizim ortada İller Bankası yokken Hazine’den bir muvafakatnamemiz vardı. Adalet Bakanlığı’ndan yoktu. İller Bankası’ndan onay geldikten sonra yolu açarız, bizim için sorun yok. Zaten hedefimiz yolu açmak’’ dedi.

Editör: TE Bilişim