SONMÜHÜR.COM

Bornova Koleji ve Bayraklı Anaokulu ile Ankara Ferda Kolejinin de dahil olduğu eğitim kurumları, eğitim-öğretim faaliyetlerinin daha verimli ve aktif yönetilmesi amacıyla 29 Mayıs Eğitim Kurumları çatısı altında birleşti. 29 Mayıs Eğitim Kurumları Genel Müdürü Bahri Kahya, 29 Mayıs Bornova Koleji Kurucu Temsilcisi Rıza Budak ve 29 Mayıs Bornova Koleji Kampüs Müdürü Güven Gülkaya düzenledikleri basın toplantısı ile tek çatı altında toplanan eğitim kurumlarının gelecek vizyonlarını ve hedeflerini paylaştı.

29 Mayıs Eğitim Kurumları Genel Müdürü Bahri Kahya, 28 yıllık tecrübesiyle Bornova’nın ve İzmir’in dünyaya açılan kapısı olmayı başaran Bornova Koleji’nin önce Bayraklı Anaokulu ile şubeleştiğini ardından da Ankara’daki Ferda Koleji’nin Türkiye Diyanet Vakfı kuruluşu olan KOMAŞ’a katılmasıyla, sadece eğitimle ilgilenen yeni bir çatı kuruma ihtiyaç doğduğunu anlattı. Türkiye Diyanet Vakfına ait 29 Mayıs Üniversitesi ile isim uyumluluğunu sağlamak üzere de çatı kurumumuzun ismini 29 Mayıs Eğitim Kurumları olarak belirledik. Bundan sonra 28 yıldır en başarılı eğitim kurumlarından birisi olmayı başarmış olan Bornova Koleji ‘29 Mayıs Bornova Koleji’ olarak aynı yolda yürümeye devam edecek” dedi.  Kahya, şube sayılarını arttırmayı hedeflediklerinin de altını çizdi.

Eğitim kurumlarını tek çatı altında birleştirmeyi uzun süredir hayal ettiklerini anlatan 29 Mayıs Bornova Koleji Kurucu Temsilcisi Rıza Budak ise “28 yıllık geçmişiyle anaokulundan liseye kadar öğrencilerimiz bu okulda ayrıcalıklı eğitim almanın avantajlarını yaşıyor. Geleceğe yön veren, değişen dünya şartlarına uyum sağlayan öğrenciler okulumuzda yetişiyor. Öğrencilerimiz sadece ulusal değil, uluslararası platformlarda da ülkemizi en iyi şekilde temsil ediyor. Hedefimizde, yolumuzda, ilkelerimizde, kadromuzda herhangi bir değişiklik olmadan yolumuza aynı hedef doğrultusunda devam ediyoruz” diye konuştu.

 

29 Mayıs Bornova Kolejindeki kaliteli ve nitelikli eğitimi Türkiye’nin her yerine götürmek istediklerinin altını çizen Budak, “Okulumuz 28 yıllık birikimiyle İzmir’de eğitime yön veren okul haline gelmiştir. Öğrencilerimiz FPSPI gibi dünya ülkelerinin katıldığı proje yarışmalarında dereceler elde ediyor. 29 Mayıs Eğitim Kurumları olarak ayrıca yabancı dil eğitimini öğrenilmesi zorunlu olan ders olarak değil, dünyaya açılan kapının anahtarı olarak görüyoruz. Küçük yaşlardan itibaren dili günlük rutinlerinde deneyimlemek, çocuklar için yabancı bir dili öğrenmenin en etkili yolu olarak bilinmekte. Bu nedenle 29 Mayıs Bayraklı Anaokulu, 29 Mayıs Bornova Koleji Ana Sınıfı ve 29 Mayıs Bornova Koleji 1.sınıf öğrencileri için okullarımızda İngilizce öğretiminde Bilingual (Çift Dilli Eğitim) yöntemi uygulanır.” dedi. 
Ana sınıfından 12. sınıfa kadar verdiğimiz yabancı dil eğitimini etkinlik, yarışma, yurt dışı gezileri ve uluslararası projeler ile destekliyoruz. Şimdi de International School olma yolunda ilk adımımızı attık. Öğrencilerimizin uluslararası diplomaya sahip olmalarını sağlamak amacıyla çalışma başlattık” dedi. 
Toplantının ardından 29 Mayıs Bornova Koleji idarecileri ve basın mensupları hep birlikte ilkokul binasının yenilenen Müzik, Drama, Görsel Sanatlar, Bilişim Teknolojileri, Satranç, Bilgisayar, Halk Oyunları, Robotik Kodlama, Cimnastik Atölyelerini gezdiler. 

Editör: TE Bilişim