CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Suriyeliler ile ilgili ırkçı açıklamalarına gelen tepkilerin üzerine, geri adım atmayacağını söyledi.

Özcan, dün belediye binasındaki basın toplantısında, ''Yabancı uyruklu kim varsa abonemiz olan, su fiyatlarına, katı atık ücretlerine başta olmak üzere bazı ücretlerde 10 kat zam yapacağız. Gitsinler istiyoruz" demişti.

'ÇALIŞANIM FASLI BİR TÜRKİYE VATANDAŞIYDI'

Tepkiler üzerine yanıt veren Başkan Özcan, "Geri adım atmayacağım, fazlasını da yapacağım" dedi.

Mültecilerden toplumun rahatsız olduğunu ve göçmenlerin Türkiye'ye entegre olamadıklarını söyleyen Özcan, "Benim askerim orada şehit olacak, sokaktaki Suriyeli de akşama kadar gelene geçene bakacak!" ifadelerini kullandı. Tanju Özcan, hukuka aykırı bir işlem yapmayı planlamadığını, yapacaklarının hukuka uygun olacağını ve kendi yaptırdığı anketlerde bu konuda halkın yüzde 85 desteğini aldığını iddia etti.

Tanju Özcan, evinde Afgan işçi çalıştırdığı yönündeki iddialara ise "Doğru değil, çalışanım Faslı bir Türkiye vatandaşıydı, 6 ay kadar sigortalı olarak çalıştı, hatta bununla ilgili müfettiş incelemesi de geçirdim" yanıtını verdi. 

Kaynak: Duvar

Editör: TE Bilişim