CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve kendisi ile ilgili iddialarına yanıt verdi. İçişleri Bakanı Soylu’nun her zaman yaptığı gibi iftiralar atarak Bakanlıkta kalmaya çalıştığını belirten Serter, “İftira atarak, deli saçması sözler söyleyerek, itibarsızlaştırmaya çalışarak kimse bizi yolumuzdan alamaz. CHP’nin iktidar yürüyüşünü kimse engelleyemez” dedi.

Mevlana’nın ‘Lafa bakarım laf mı diye, söyleyene bakarım adam mı diye’ çok güzel bir sözü olduğunu vurgulayan Serter,  Soylu’nun sözlerinin bu nedenle hiçbir değerinin olmadığını kaydetti.

FETO ile içli dışlı olanların bugünlerde bütün rakiplerine FETÖ’cü yaftası yapıştırarak kötü bir siyaset yaptığını belirten Serter, “Sayın Soylu, ülkede senin İçişleri Bakanlığı yaptığın dönemde teröristler mafya ve uyuşturucu baronları cirit atarken,  CHP’ye ve onun temiz  Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ve bana hiçbir şekilde söyleyeceğin söz olamaz.  İftiraların amacı tümüyle yükselen değer olan CHP’nin iktidarı ve Sayın Genel Başkanımızın Cumhurbaşkanlığı yolundaki ilerleyişinin önünü kesmeye çalışmaktır. Soylu’nun bugüne kadar dile getirdiği her iftira boş çıkmıştır. Tıpkı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde 550 terörist var dediği gibi, tıpkı mafyadan 10 bin dolar maaş alan milletvekili var dediği gibi. Soylu buna benzer birçok iftira ve yalanlarla siyasi kariyerini sürdürme, bakanlığına devam etme peşinde. Tüm bu iftiraları kamuoyunun değerlendirmesine bırakıyorum. Daha önce bu konuda çamur atan gazetecilere  davalarımı açtım. Sana da  hakkımda söylediklerinin hesabını hukuk yoluyla soracağım. Bundan sonra da her türlü hukuki haklarımı kullanacağımı herkesin bilmesini isterim” dedi.

İş dünyasının çok iyi tanıdığı ve 1996 yılından bu yana Cumhuriyet Halk Partisi bayrağının altında İzmir’de temiz siyaset düsturu ile siyaset yapan ve iz bırakan bir kişi olarak tanındığına dikkat çeken  Serter,  böyle bir isim için haksızca birinden duyum aldığını söyleyerek iftira atmanın İçişleri Bakanı’na değil, insanım diyen hiç kimseye yakışmayacağını kaydetti.

Editör: TE Bilişim