Bayraklı Belediyesi Mayıs ayı olağan meclisi, Bayraklı Belediyesi Meclis Salonunda Başkan Serdar Sandal başkanlığında gerçekleştirildi.

Yapılan meclis toplantısında Millet İttifakı ve Cumhur İttifakı üyeleri İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını protesto etti. Cumhur İttifakı meclis üyeleri, İsrail’i protesto etmek amacıyla, meclis salonuna, “Özgür Filistin” yazılı tişörtlerle katıldı.

AK PARTİLİ AKBAŞ: YAPILAN HER SALDIRI BİZE YAPILMIŞTIR

Bayraklı Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Akbaş, “10 Mayıs’tan bugüne Gazze’de yapılan katliamları hepimiz izliyoruz. Bu saldırılar, Müslümanların nu bayramı buruk geçirmesine sebep oldu. Bu saldırılarda birçok kardeşimiz vefat edip, binin üzerinde birçok kardeşimiz yaralandı. Kudüs’ü vicdansız, ahlaksız saldırıyla kirleten zalim İsrail,hastane , okul demeden binlerce masum katlediliyor. Mescidi aksa başta olmak üzere ibadethanelere yapılan her saldırıyı bizlere yapılmış gibi görmekteyiz. Kudüs insanlık, Mescid-i insanlığın aksa  kalbidir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, İsrail’e ders verilmesi için 20’nin üzerinde başkanla görüşme başlatmıştır. Filistinli kardeşlerimizin yanında olan en güçlü iradeyi Türkiye ortaya koymaktadır. Türkiye tüm mazlumların umudu olmuştur. Haykırıyoruz, İsrail’in şiddeti derhal sona erdirilmelidir. Birleşmiş Milletler devreye girerek adil çözüm tesis edilmelidir” açıklamasında bulundu.

CHP’Lİ POLAT: ZULMÜN KARŞISINDA DURMAYA DEVAM EDECEĞİZ

CHP Grup Başkanvekili Cindi Can Polat ise “Hepimizin bildiği gibi İsrail’in Filistin’e yönelik zulmü, kıyımı söz konusu, bu kıyım şiddetlenerek devam diyor. İsrail bu zulmü dünyanın gözü önünde yapıyor. Dünya da bu zulmü izliyor. Bizler Millet İttifakı olarak İsrail’in yaptığı zulmü kınıyoruz. İsrail’in Arife günü başlattığı çocuklar ve kadınlar dahil saldırıları kınıyoruz. Saldırılar vahim bir boyuta ulaşmıştır. İsrail’in bu saldırıları kutsal yaşam hakkının ihlalidir. Filistinlilerin topraklarına el koymayı amaçlayan saldırılardır. İsrail’in gayri insani saldırılılarını şiddetle kınıyoruz. Kudüs ve Gazze’de olan işgal, hukuk tanımazlığı gözler önüne sermektedir. Bu suçlardan dolayı İsrail’in hesap vermesi, yargılanması gerekmektedir. Bu maksatla insanı ve yaşam hakkını bilen her ülkeyi desteğe çağırıyoruz. Bizler bu zulmün karşısında durmaya devam edeceğiz” dedi.

BAŞKAN SANDAL’DAN 19 MAYIS DAVETİ

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlamak için, tüm meclis üyeleri ve siyasi partileri, yarın saat 17:00’da belediye binası önünde olmaya davet etti. Sandal, “Yarın saat 5 itibariyle belediye önünde bulaşacağız. Tüm meclis üyeleri ve ayrım yapmaksızın tüm parti başkanlarını bekliyorum. Bayramlara olan hassasiyetimiz malumunuz. 2 gün boyunca ilçemizde bayram için ziyaretlerde bulunacağız” dedi.

Editör: TE Bilişim