İzmir Balatçık Erkek KYK Yurdu'nda kalan öğrencilerin ifadeleriyle, yurtta kaloriferlerin yanmadığından ve duşlardan sıcak su akmadığından dolayı şikâyetçi olduklarını belirten CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, yurttaki ısınma probleminin yurt binası sahibi olan özel şirket ile yurt yönetimi arasındaki anlaşmazlıktan dolayı öğrencilerin mağdur olduklarını söyledi.

İDDİALAR DOĞRU MU?

Öğrencilerin; hasta olmamak için bir haftadır duş alamadıklarını, ısınmayı ise kendi imkânlarıyla aldıkları elektrikli sobalarla sağlamaya çalıştıkları şikayetleri dile getiren CHP'li Bayır, Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu'luna, "İzmir Balatçık Erkek KYK Yurdu'nda kaloriferlerin yanmadığı ve duşlardan sıcak su akmadığı iddiaları doğru mudur? Doğru ise, bu durumun giderilmesi için önlem aldınız mı?" diye sordu.

Bayır şu sorularına da yanıt istedi: 

Eylül 2021 ayından bu yana ülkemizdeki kız ve erkek Yurtlarının kaçında ısınma ve sıcak su sorunu yaşanmıştır veya yaşanmaya devam etmektedir?

Söz konusu sorundan kaynaklı olarak, erkek ve kız yurtlarında kalan öğrencilerimizin Bakanlığınıza veya yurt yönetime ulaşmış şikâyet var mıdır? Varsa sayısı kaçtır? Ne cevabı verilmiştir?

Kaloriferinin yanmaması ve duşların soğuk akmasından kaynaklı olarak, hasta olup rapor alan öğrenci sayısı bilgisi var mıdır?

Bu tür sorunların önüne geçmek için ek bir planınız var mıdır?

2002 2022 yılları arasında, ülkemizdeki erkek ve kız yurtlarının ısınmasına yönelik ne kadar bütçe ayrılmıştır? Yıllara göre istatistiki verilerle açıklar mısınız?

Editör: TE Bilişim