İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile eşi Neptün Soyer, Dev Ajans bünyesinde çalışmalarını sürdüren medya grubunun yeni yayın dönemi ve ajansın 23'üncü yılı için düzenlenen tanıtım etkinliğine katıldı. Başkan Soyer, genetik kodların nesilden nesile aktarıldığını belirterek, “O genetik kodlar olduğu içindir ki İzmir her daim İzmir kalmaya devam ediyor. Demokrasinin, Atatürk'ün şehri olmaya, geleceğin aydınlık yüzü olmaya devam ediyor” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile eşi Neptün Soyer, İzmir'de Dev Ajans bünyesinde çalışmalarını sürdüren medya grubunun yeni yayın dönemi ve ajansın 23'üncü yılı için düzenlenen tanıtım etkinliğine katıldı. Gecede CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ile eşi Duygu Aslanoğlu, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ile eşi Fügen Selvitopu, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, İzmir Kent Konseyi Başkanı Nilay Kökkılınç, gazeteci Ertuğrul Özkök'ün yanı sıra çok sayıda davetli de yer aldı.
 
Gölbey, “Tarafız”

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde (AASSM) düzenlenen programda Dev Ajans Başkanı Erhan Gölbey, yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi. Ajans olarak taraflı bir şekilde çalıştıklarını ifade eden Gölbey, “Türkiye Cumhuriyeti'nin, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın, Türk gelenek ve göreneklerinin, mavi gözlü devin tarafıyız” dedi.
 
“İzmir demokrasinin, Atatürk'ün şehri olmaya devam ediyor”
Başkan Tunç Soyer ise her toplumun, yaşayan her organizma gibi genetik kodlarının bulunduğunu belirterek, “Biz onları görmeyebiliriz ama o genetik kodlar nesilden nesile, yüzlerce yıl boyunca aktarılarak devam ediyor. O genetik kodlar olduğu içindir ki İzmir her daim İzmir kalmaya devam ediyor. Demokrasinin, Atatürk'ün şehri olmaya devam ediyor. Geleceğin aydınlık yüzü olmaya devam ediyor. Bu gece on iki isim ödül aldı. Ödül alan isimler sayesinde İzmir'in genetik kodlarının ne kadar güçlü olduğunu göreceksiniz” dedi.
 
“Çok az kaldı”
O genetik kodları keşfetmeyi ve onları yaşarken ödüllendirmeyi Erhan Gölbey'in iyi yaptığını ifade eden Başkan Soyer, “Her birine İzmir'e kattıkları değer için teşekkür ediyorum. Her toplumda aynı doğada olduğu gibi genetik kodların ortaya çıkacağı bir an vardır. Bu enerji birikimi bir gün gelir açığa çıkar. Çok az kaldı. İzmir, o genetik kodlarını gümbür gümbür ortaya çıkaracağı günü bekliyor. Bir şey değişecek, her şey değişecek” ifadelerini kullandı.


 
“Uluslararası Basın Merkezi” teşekkürü
İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi de Erhan Gölbey'in, İzmir iletişiminin tanığı ve mimarı olduğunu belirterek, “Erhan Gölbey, 30 yıldır bir gün bile Atatürk sevdasından taviz vermedi. İzmir'de iletişim sektörünün başında Erhan varsa İzmir'e hiçbir şey olmaz” diye konuştu. Dilek Gappi, İzmir'de yerel basının güçlü olduğunu da vurgulayarak, şunları söyledi: “Biz bu kentte en büyük desteği İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer'den gördük. Onun desteği ile Türkiye'nin en büyük Uluslararası Basın Merkezi'ni açtık. Meslektaşlarımızla birlikte orada çok önemli etkinlikler ve çalışmalar yapıyoruz. Bu nedenle kendisine teşekkür ediyorum.”
 
Başkan Soyer'e ödül
Konuşmaların ardından yaptıkları çalışmalarla kente katkı sunanlara “Sevdamız İzmir 2023” ödülü verildi. Başkan Soyer de ödül alanlar arasında yer aldı. Ahmet Güneştekin ise “Gavur Mahallesi” sergisiyle ödül aldı. Güneştekin'e ödülü Başkan Soyer verdi. Serginin en büyük mimarının Başkan Tunç Soyer olduğunu söyleyen Güneştekin, “En büyük cesareti Tunç Başkan gösterdi. Bize büyük bir destek verdiniz, teşekkür ediyorum. Örnek bir insansınız. Türkiye’nin yüz yıllık hafızasını sergiliyoruz. Bu sergi buradan bütün ülkeye önemli bir anı bırakacak” dedi. Soyer de ödülü verirken, “Size bütün kalbimle bu ödülü veriyorum. İzmir'e böyle olağanüstü bir güzelliği kazandırdınız” dedi. Neptün Soyer de Dev Ajans'ın ödülünü gazeteci Ertuğrul Özkök'e verdi.


 
Sanat dolu gece

Etkinlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi Dans ve Ritim Topluluğu Genel Sanat Yönetmeni Teoman Dalcı da davul şov yaptı. Ressam Baksen Çeliker, İzmir’in simgesi tarihi Saat Kulesi’nin yağlı boya resmini sahnede tamamladı. Çeliker tablosunu Başkan Soyer ve eşi Neptün Soyer’e hediye etti.
Hanri Benazus, Lucien Arkas, Ceyhan Yazar, Neşecan Hürtürk, Cem Bakioğlu, Filiz Eczacıbaşı Sarper, Okan Yüksel, İhsan Tutum ve Mesut Sancak da “Sevdamız İzmir 2023” ödülünü alanlar arasında yer aldı.

Editör: TE Bilişim