SON MÜHÜR-HABER MERKEZİ/Hükümetin tüm “Seçim 2023’te” söylemlerine rağmen saha çalışmalarına hız verdiği görülüyor. Millet İttifakı kanadında da seçim istekleri devam ederken, Karşılıklı yanıtlar sürüyor.

Ak Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar’ın “Millet İttifakı’nın henüz bir cumhurbaşkanı adayı bile yok, erken seçim istiyorlar” sözüne yanıt veren İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, “Ak Parti bugüne kadar kendi cumhurbaşkanı adayını açıkladı mı? Kim açıkladı, Devlet Bahçeli. Sormazlar mı, iddia sahibisiniz, karşı tarafa aday çıkaramıyorlar diyorlar. Sizin yerinize, ittifakın diğer üyesi açıklıyor. Biz bir ittifakız. Bu ittifakın temelinde sistem karşıtlığı var, Erdoğan değil. Kim olsun denmez, istişare edilir, paydaşlar kendi gruplarına götürürler. Kararı, Millet İttifakı’nın tüm paydaşları verir ve aday açıklanır. Cumhurbaşkanımız Ak Parti Genel Başkanı ‘Saha saha saha’ diyor. 19 yıl kazandığı seçimlerin rahatlığı var mı? Oylarını kendileri gördükleri için böyle çalışmalar yürütüyorlar” ifadelerini kullandı.

“Onlara göre herkes mutlu”

İl başkanlığında kağıt bir kutuda binlerce CV’nin bulunduğunu söyleyen Başkan Kırkpınar, insanların bir umutla onlara danıştığını bildirdi. İktidar olmadıkları için bir imkana sahip olamadıklarını dile getiren Başkan Kırkpınar, “Üniversite mezununu düz eleman olarak çalışmaya itiyorlar. Yüksek lisans yapan insanlar AVM’lerde kasiyerlik yapıyor. Onu bulamayan da var. Bir video izledim, 30 yaşında genç bir arkadaşımız gaz kuyruklarını anlatıyor. Bugünü yaşıyorsunuz, geçmişle hesaplaşma üzerinden gidiyorsunuz. Her ile bir üniversite kampanyasıyla yola çıktılar, bu güzel bir şey, tabii altyapısını da hazırlarsanız. Ara eleman çalışmaları yapılmalı” dedi.

“Oy oranımız gün geçtikçe artıyor”

Bizzat İYİ Parti’nin gerçekleştirmiş olduğu anketlerde, kararsızlar haricinde yüzde 17 oy aldıklarını belirten Başkan Kırkpınar, “Kararsızların oyu yüzde 20’ye kadar çıkıyor. Pandemi sürecinde yaptığımız anketlerde, kararsızlar azalıyor. İzmir’de oyumuz 22-23 bandında ilerliyor. 25 Haziran 2023’te yapılması planlanan, ama saha sahaya demek istedikleri şey aslında, İYİ Parti ivmelenmesinden kaynaklanıyor. Millet, bizi çağırıyor. Baskın, erken, ya da 25 Haziran 2023, hiç fark etmez. Biz bu sorumluluğa her zaman hazırız” şeklinde konuştu.

Z kuşağından Ak Parti’ye oy yok

Z kuşağı ile ilgili çalışmalarının devam ettiğini belirten Başkan Kırkpınar, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in bizzat kendisinin, gençlerle Zoom toplantıları düzenlediğini belirtti. Başkan Kırkpınar, “Z Kuşağı ile ilgili çalışmalarımız sürüyor. Bu arkadaşlar, sandığa gittiğinde Ak Parti bir şey çıkaramayacak. Umut yok, hayal dahi kuramıyor gençler. 18-24 yaş arası gençlerimiz hayallerinden yoksun edildi.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim