AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Selim Girbiyanoğlu, 2 yılı geride bırakan Filiz Ceritoğlu Sengel yönetimindeki Selçuk Belediyesi’nin performansını değerlendirdi. Yerel seçimlerin ardından geçen 2 yıla bakıldığında koskoca bir hüsran ile karşı karşıya olunduğunu ifade eden AK Partili Girbiyanoğlu, ‘’Gönül isterdi ki buradan yapılan hizmetleri takdir edip, parti gözetmeksizin ilçemize yapılan hizmetlere yenisini katmanın gayreti içinde olalım. Ama gelin görün ki karşımızda hizmet karnesi sıfırlar ile dolu bir Belediye Başkanı var. İlçesinin geleceğinden koskoca iki yılı; ne yaptığından çok yapmaması gereken şeylerle dolduran bir anlayış var.’’ dedi. 


ASLİ GÖREVLERİNİ UNUTTU

‘’Yerel hizmetleri çiçek böcek belediyeciliği diye yanlış anladığı gibi, boş şeylerle gündemi meşgul etmeyi alışkanlık haline getiren bir Filiz Ceritoğlu Sengel gerçeği var.’’ diyen Başkan Girbiyanoğlu, ‘’Belediyeyi aile şirketi gibi yöneten, yeri geldiğinde işçi maaşlarını hatta devletin ödediği memur maaşlarını bile üç taksit halinde ödeyen bir de, her platformda ‘Bizde her şey zamanında ödenir’ diye övünen biridir kendileri.  Memur ve kadrolu işçilerin maaşları taksitle ödenirken diğer yandan KHK’lı işçilerin üçte bir maaşları hala duruyor. Kadrolu işçilerin de kişi başı 25-30 Bin TL ikramiyeleri aylardır ödenmiyor. Sosyal belediyecilik kavramı deseniz zaten yok. İlçe başkanlığı olarak maske, hijyen ürünleri, gıda kolileri ve diğer birçok yardımlar konusunda gerek pandemide gerek Ramazan ayında belediyenin yaptığının on mislini yaptık.’’ dedi. 

SEÇİM VAATLERİ BROŞÜRLERDE KALDI!

İki yıl boyunca ‘ne yaptı’ diye baktıklarını ancak ‘Koskoca bir hiç’ olduğunu ifade eden Başkan Girbiyanoğlu, ‘’Vaatlerini tek tek inceledik. Yerel seçimlerde vadettiği 50 projeyi incelediğimizde, yapamadıklarına ve yapamayacaklarına bakınca Sayın Başkanın Selçuklu hemşehrilerimizin yüzüne nasıl baktığını hayretle izliyoruz. Ve sayın başkana sormak istiyorum. Kent meydanı ve kapalı otopark nerede?  Selçuk-Pamucak Tramway hattı var da biz mi görmüyoruz? Seyir Terasları yapıldı da biz mi gelmedik? Kapalı Spor Salonu ve Yüzme Havuzu nerede? Peki ya Gençlik, Kültür ve Sanat Merkezi? Sayın Başkanın vadettiği Gençlik, Kültür ve Sanat Merkezi, önceki dönem bizim belediyemiz zamanında ödüllü projesi hazırlanan, proje ödemeleri yapılan ve yıkımları gerçekleştirilen SEGAŞ binaları bölgesinde sözde yapılacak. Ama ne hikmetse yıllar geçti ses seda yok. Onun dışında yine vaatlerinde yer alan Tarım Okulu ve Müzesini çok ciddi bir rakam harcayarak yaptılar. Yaptılar ama bunun ilçemiz tarımına, çiftçisine faydası ne? Katkısı ne? Maalesef boşa harcanan bir para. Heba edilen paraların nereye harcandığının da peşinde olacağız. Yine belediyeye ait lojmanlar bir süre önce yıkıldı. Ancak herhangi bir bilgilendirme yapılmadığı gibi herhangi bir harekette yok. Ne yapacağınızı Selçuklu hemşehrilerimiz merak ediyor Sayın Başkan! Zira bu alan ne olacak kimse bilmiyor. Büyükşehir Belediyesinin başladığı Selçuk Garajı iki yıldır atıl kaldı. Başkanın umurunda mı? Hayır. Ne Selçuklu hemşerilerimin geleceği ne vizyon projeler umurunda değil.’’ dedi.


SUÇ İŞLEDİĞİNİN FARKINDA DEĞİL! 

‘’Nerede bir belediye başkanına yakışmayacak hareket varsa Filiz hanım maalesef orada!’’ diye sözlerine devam eden AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Selim Girbiyanoğlu, ‘’Durup dururken ilçemizin ismini Efes Selçuk diye ilan eder. Cumhurbaşkanımıza yapılan sevgi gösterisiyle, Love Erdoğan posterleriyle uğraşır. İmtiyaz sahibi olduğu dergide Dinimize ve Türklüğe hareket eden, ilçemizi aşağılamaya çalışan makalelere yer verir. Pamucak’ta kamyonlarca deniz kumu alıp yollar için kullanır, personele formaliteden soruşturma açar. Love Erdoğan posterleri konusunda hesap verirken sorumluğu emir verdiği zabıtalara yükler, iğrenç hakaretlerle dolu dergi için de yine topu personele atıp formaliteden tutanak hazırlatır. Böyle bir yerel yönetim anlayışı olamaz. Aleni şekilde suç işleyip, topu başkalarına atıyor.’’ dedi. 


ÇALIŞAN BİZ, İZLEYEN O!

‘’Bizler göreve geldiğimiz günden bu yana Bakanlıklar ve Genel Müdürlükler arasında yoğun mesai harcayıp ilçemize dev projeler kazandırmanın gayreti içerisindeyken, 2 yıl boyunca popülist hareketleri haricinde koskoca bir hiçe imza atan bir belediye başkanı var. Biz çalışıyoruz onlar deyim yerindeyse sadece izliyorlar.’’ Diye sözlerine devam eden AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Selim Girbiyanoğlu, ‘’Yakında Selçuklu hemşehrilerimiz Devlet Hastanesine kavuşacak. Hastane yapımına itiraz eden ve mahkemeye taşıyan Meclis Üyeleri arasında şu an Belediye Başkanı olan Filiz hanım da var. Müsterih olsun her türlü engellemelerine rağmen bu hastaneyi yapacağız. Yeni okullar yapıyoruz, tadilat ihtiyacı olan merkez ve diğer mahallelerimizdeki okulları onarıyoruz. Yıllardır çözüm üretilemeyen Belevi ve Zeytinköy Kanalını temizledik. Çiftçilerimizin yoğun talebiyle Deppo Efes arkasında yer alan ve Küçük Menderes Nehri üzerinde ulaşımı rahatlatacak ve birçok soruna çözüm olacak köprünün son onayını geçtiğimiz hafta Kıymetli Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli bizzat verdi. Yasakların hemen akabinde proje ihaleye çıkarılacak. Hükümetimizin en büyük yatırımlarından olan TOKi son gaz devam ediyor. Süreci yakından takip ediyoruz. Yine hükümetimizin vizyonel projesi olan Kanal Projesi devam ediyor. Bu proje ilçemizi bambaşka noktaya taşıyacak. Selçuk-İzmir İZBAN hattındaki aktarma sorununu da çözdük, sinyalizasyon da yatırım planına dahil edildi, en kısa zamanda onu da tamamlayacağız. Zeytinköy ve Gökçealan’da futbol sahalarını yapıyoruz, diğer mahallelerimiz için de çalışmalarımız devam ediyor. Bizler ilçemiz için yoğun mesai harcarken, maalesef ki nerede bir ödül varsa oraya depar atayım diye koşan vizyonsuz bir Belediye Başkanı var.’’ dedi. 

2 YILLIK FRAGMAN 5 YIL SONRA BİTECEK FİLMİN HABERCİSİ 

İki yıllık vaziyete bakılınca Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’in sınıfta kaldığının ortada olduğunu belirten Başkan Girbiyanoğlu, ‘’Seçim döneminde meydanda çizilen toz pembe hayallerin yerini maalesef ki gerçekler aldı. Su götürmez bir gerçek vardır. 2 yılda gerçekleşmeyen vaatler, 5 yılın sonunda da gerçekleşmez. Ancak buradan Selçuklu hemşehrilerime söz veriyorum. Bu vurdumduymaz tavırların, bu genel siyaset yaparak, ilçemizin geleceğinden çalınan zamanın hesabını 2023 ve 2024 seçimlerinde soracağız. Selçuklu hemşehrilerimizi içinde bulunduğumuz küresel pandemi sürecinde kendi kaderine terk eden, asli görevlerini bile yapmayan, işçisini süründüren, sadece ve sadece popülaritesine bakan baskıcı belediye başkanından ilçemizi kurtaracağız. Kendisiyle çalışan mutsuz mesai arkadaşlarından tutun esnafa, pırıl pırıl geçlerimizden tutun yaşlılarımıza herkesin imdadına yetişeceğiz. Canımızdan çok sevdiğimiz Dünya Mirası olan Selçuk İlçemizi, geleceğinden zaman çalarak gerileten mirasyedi belediye başkanından kurtaracağız.’’ dedi.

Editör: TE Bilişim