Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'ya ait olduğu öne sürülen sosyal medya hesaplarında, geçen yıl Ocak ayında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakaret içerikli paylaşımlar yapıldığı iddiasıyla İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatılmıştı.

Soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede Arda'nın, 'cumhurbaşkanına hakaret', 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme', 'halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama', 'halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama' suçlamalarından cezalandırılması talep edildi. İddianame, İzmir 34'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

Tutuksuz sanık Halil Arda'nın yargılanmasına İzmir 34. Asliye Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. 

Savcılığın siyasi yasak da kapsayan 1 yıl 3 aydan 5 yıla kadar hapis cezası isteminde bulunduğu, Arda'nın avukatlarının da beraat talep ettiği davada bugün görülen duruşmada savunma için erteleme kararı çıktı. Mahkemenin aldığı karara göre duruşmaya katılmayan Arda'nın son savunmasını yapmak için dava 5 Ocak tarihine ertelendi. 

Editör: TE Bilişim