Erdoğan muhalefetin son dönemde yoğunlaşan erken seçim taleplerine dikkat çekip, “Seçimin 2023’te yapılacağını defalarca tekrarlamış olmamıza rağmen, erken seçim teranesi tutturanların sufleyi nereden aldıkları açık” diye konuşmuştu.

Mustafa Balbay’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:
“Bu iktidar, bugüne kadar aslında bütün seçimler zamanında yapılacak söylemiyle geldi. Hiç bir seçim zamanında yapılmadı. Üç ay önce iki yıl önce hep zamanından erken yapıldı. Ve bu seçimlerin tümü baskın seçim şeklinde oldu. Ben o nedenle Türkiye’nin önünde bir erken seçim görmüyorum baskın seçim görüyorum. O nedenle seçim zamanında yapılacak deyip, baskını gizliyorlar. Seçim 2023’ te yapılacak deyip baskın tarihini kamuoyunun konuşmamasını sağlıyorlar. Bunu adım adım örerseniz muhalefete bu seçime hazırlanmaya, sizin de topluma kendinizi anlatmaya bırakırsanız buna erken seçim denir. Ama 45 gün kala, 45 gün içinde bir Türkiye erken seçime gidiyor. Bir de böyle laf var. Halkımız seçim istedi. Nereden duydun? Bizim duymadığımız  bir kulağın mı var senin? Ya da bizim bilmediğimiz bir dil mi var? Birden erken seçim var diye bağırmaya başladı.  Hayır.  Erken seçim istedi deyip siz hemen 45 gün içinde plan yapıp, yürüyeceksiniz. Ve toplumun bütün algıyı  kendinizin yöneteceği bir tablo yaratacaksınız. AK Parti’nin hedefi bu. 

Erdoğan’ın erken seçim planı ne?


Burada 3 şey planlıyor,  kafasında 3 şey var.  Bir millet ittifakını parçalamak. İki ekonomi iyiye gidiyor, ekonomi iyiye gidecek havasını vermek. Üç  uluslararası başarı elde etmek. Bu siyasetin klasik sacayağıdır. Muhalefetini çökert. Dışarıdan desteğin büyük olduğu havasını ver. Ekonomi, iyiye gidiyor havasını ver. Budur sacayağı”

Editör: TE Bilişim