Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin ‘küs’ olduklarına dair yeni bir iddia daha ortaya atıldı.

Ziraat Bankası eski yöneticisi Prof. Dr. Şenol Babuşcu, Türkiye’nin ekonomi yönetiminde kilit görevlerde bulunan iki ismin arasının iyi olmadığını öne sürdü.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Şenol Babuşcu, şu ifadeleri kullandı:

“Hazine ve Maliye Bakanı Nebati ile Merkez Bankası Başkanı Kavcioglu konuşmuyorlarmış. Devletin en önemli iki ekonomi kurumunun yöneticileri küs. Biz de enflasyon düşecek diye bekliyoruz.”

nebati-ile-kavcioglu-nun-kus-olduguna-dair-bir-iddia-daha-980090-1.

İLK İDDİA DEĞİL

Daha önce de gazeteci Barış Soydan, Nebati ile Kavcıoğlu arasında gerginlik yaşandığını yazmıştı.

Soydan, halktv.com.tr’deki yazısında, “Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Kavcıoğlu’nun kamuoyunun önüne çıkmasını istemiyormuş. Bazı kaynaklar, Kavcıoğlu’nun milletvekilliğinden beri (Bayburt Milletvekilliği yapmıştı) aralarının açık olduğunu söylüyorlar” ifadelerini kullanmıştı.

Nebati’nin katılımıyla gerçekleşen Londra toplantısı öncesi “kamuoyunun dikkatini çekmeyen bazı önemli detaylar var” diyen Barış Soydan, Kavcıoğlu’nun toplantıya davet edilmediğini belirtmişti:

“…Bugüne kadar ekonomi yönetiminin uluslararası yatırımcılarla buluştuğu toplantılara Merkez Bankası yöneticileri mutlaka katılırdı. Hatırlayalım… 2016 yılında darbe girişimi sonrasında yüzlerce uluslararası yatırımcıyla yapılan telekonferansa dönemin Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya katılmıştı. 2018’de Londra’da gerçekleştirilen kritik toplantıya da yine Mehmet Şimşek ile Murat Çetinkaya katılmışlardı.”

Editör: TE Bilişim