Milli Savunma Bakanlığı'ndan görüşmeye ilişkin yapılan açıklama şu şekilde; 

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, 7-9 Nisan 2021 tarihlerinde İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace’ın davetlisi olarak Londra’ya resmî bir ziyaret gerçekleştirmiştir. Ziyaret esnasında gerçekleşen görüşmelerin yanı sıra Prince of Wales uçak gemisi ve Özel Kuvvetler ziyaret edilmiş, imkân ve kabiliyetler hakkında bilgi alınmıştır.

Ziyaret kapsamında başta NATO, Afganistan, Doğu Akdeniz ve Karadeniz’deki gelişmeler olmak üzere ikili ve bölgesel birçok konuda karşılıklı bilgi ve görüş alışverişinde bulunulmuştur.

Her iki Bakan, birçok konuda ortak ve benzer görüşlerin paylaşıldığını teyit etmiş, müşterek çalışmaların ikili ve NATO hak ve menfaatlerinin korunması ve kollanması bakımından faydalı olacağı konusunda mutabık kalmıştır. Ayrıca savunma sanayii iş birliğini artırmak için yapılabilecek çalışmalar değerlendirilmiştir.

Görüşmelerde ayrıca Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından;

⁃ Terör örgütü PKK’nın faaliyetlerinin önlenmesine ilişkin olarak Birleşik Krallık’ın bazı adımlar attığı ancak daha fazlasının beklendiği ifade edilmiş,

⁃ Birleşik Krallık’ın FETÖ terör örgütünün hâlâ aktif olduğu ülkelerden biri olduğuna dikkat çekilerek FETÖ ile mücadelede ülkemize destek sağlanması ve somut adımlar atılması gerektiği vurgulanmış,

- İngiltere ile Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyacı olan çeşitli silah sistemleri, araç, gereç ve yedek parçalar konusunda sıkı iş birliğimizin olduğu ve bazı kısıtlamaların kaldırılmasının bu iş birliğine daha fazla katkı sağlayacağı hatırlatılmıştır.

Editör: TE Bilişim